Yargı süreci başlıyor

ADAPAZARI'nda sahibi bulunduğu yerel gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu'nun 2 çalışanını öldürüp, bir gazeteciyi de yaralayan, aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uyumaz'ın yargılanmasına yarın başlanacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ocak 2013 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargı süreci başlıyor

Tutuklu sanık Uyumaz hakkında, iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor. Duruşmayı takip etmek için Basın İlan Kurumu çalışanlarının da otobüslerle Adapazarı'na gelecekleri öğrenildi.

Adapazarı'nda 26 Eylül'de 2011 tarihinde Sakarya Anadolu Gazetesi'nde meydana gelen olayda, aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu'ndan Devrim Ersen Özergin ve Ökkeş Buğra Atılgan ile Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve denetim heyetinde görevli yerel Yeni Sakarya Gazetesi muhabiri Mustafa Süke'yi tartışma sonucu kurşun yağmuruna tutmuştu. Saldırıda Basın İlan Kurumu Genel Merkezi'nden gelen Devrim Ersen Özergin ve Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat yaşamını yitirmiş, gazeteci Mustafa Süke yaralanmıştı. Cinayetlerin ardından kaçan Uyumaz ise yakalanarak tutuklanmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan soruşturma tamamlanarak Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti tarafından kabul edilen iddianamede gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz hakkında her ölüm olayı için birer kez olmak üzere 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, gazeteci Mustafa Söke'ye yönelik silahlı saldırıdan da adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan ayrıca 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede gazetedeki Basın İlan Kurumu görevlilerine yönelik saldırının nasıl gerçekleştiği de yer alıyor. Buna göre Basın İlan Kurumu görevlilerinin gazeteyi denetlemek üzere geldikleri belirtilerek Adnan Uyumaz'ın denetçi Devrim Engin Özergin'i kendi makam koltuğunda oturmasına kızarak buradan kaldırdığı, ardından şüphelinin sinirlenerek bir önceki sene yapılan denetimde kendisine ceza yazıldığını ve bu cezayı kimin yazdığını sorduğu yer alıyor.

İddianamede, Özergin'in cezayı kendisinin yazdığını söylemesi üzerine Uyumaz'ın sinirlerek Özgergin'e ruhsatlı tabancası ile defalarca ateş ettiği, bu sırada yerinden kalkarak araya girerek kendisine engel olmaya çalışan Bolat'a da öldürmek kastıyla defalarca ateş ettiği belirtiliyor. İddianamede Adnan Uyumaz'ın denetime katılmak üzere gelen gazete çalışanı Mustafa Süke'yi de ateş ederek yaraladığı, bu sırada odada bulunan Ökkeş Buğra Atılgan'ın, şüphelinin Özergin'e silah çektiğini gördüğü anda odadan kaçtığı yer alıyor.

Davanın duruşmasına yarın Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.00'da başlanacak. Duruşmayı izlemek üzere Basın İlan Kurumu'nun çalışanlarının da Sakarya'ya geleceği öğrenildi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlük çalışanları için pazartesi günü saat 05.30'da Kurum'un Cevizlibağ'daki genel müdürlük binası önünden otobüs kaldırılacağı, otobüsün saat 06.30'da da Kadıköy Evlendirme Dairesi'nin önünden Anadolu Yakası'nda oturanları da alarak Sakarya'daki duruşmaya gelecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber