Unakıtan, Bu Soruların Cevaplarını Biliyor mu?

Memurlar, işçiler ve emekliler olarak her yıl vergi iadesi veriyoruz. Ama vergi iade fişlerindeki ayrımcılıklar, Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek düzeyde komik... Nedense, kimse bu komiklikleri düzeltmeye yanaşmıyor. 3 yıllık AK Parti iktidarı da bunu değiştiremedi. Yani herşey daha önce nasıl gelmiş ise öyle devam ediyor. Sonra Gelir İdaresi Başkanına fiş vermediler diye haber yaparız. Ama sözkonusu Başkan'ın da iğneyi önce kendisine batırması gerekiyor... İşte keskin Maliyeci zekasının ülkemize armağanları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben şu konunun detaylı olarak tartışılması ve gündeme getirilmesi taraftarıyım. Her mali yıl sonunda, o yıl içerisinde yapmış olduğumuz harcamalara ait faturaları satır satır işleyerek mutemetlere veriyor ve vergi iadesinden faydalanıyoruz. Bu işlem esnasında devletin yapmış olduğu emekli ve çalışan ayırımının gerekçesini hâlâ anlayabilmiş değilim.

1- Emekliler yemeği pişirerek yiyor da çalışanlar çiğ olarak mı yiyor? (Tüp fişi çalışanlara geçmez )

2- Emekliler, seyahat esnasında yararlandıkları özel otobüs şirketlerinin biletlerini ibraz edebiliyorlar. Çalışanları gidecekleri yere vinç filan mı götürüyor? (Biletler çalışanlara geçmez)

3- Herkes temizlenme hakkına sahip de memurlar mı temizlenme hakkına sahip değil? Pis mi olalım? Devlet neden, çalışanlarının temiz ve bakımlı olmalarını da istemiyor. Çünkü her türlü temizlik malzemesi harcaması, çalışanların vergi iadesinde kapsam dışı. Bu durumda sakal traşı olmamızı ya da saçlarımızı yıkamamızı devlet nasıl isteyebiliyor ki? Sakal traşı olmayalam mı? Bunları da geçin ellerimizi dahi yıkamak lüks. Yanlış bilmiyorsam bunların çoğundan hâlâ % 18 KDV alınıyor. Kılık ? kıyafet yönetmeliğinde çalışanın temiz, ütülü, traşını olmuş ve bakımlı olmasını isteyeceksin, vergi almaya gelince % 18' lik lüks vergisi alacaksın; ama vergi iadesine gelince bunlar kapsam dışı.

Bu çelişkinin artık giderilmesi gerekmiyor mu ?

"Haber Gönder" yoluyla yazan: ferrari75
Görevi: Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber