Bartın'da ava giderken avlandılar!

Bartın'da kara avcılığı kanununa aykırı hareket eden 15 avcıya idare cezası kesilirken, 15 tüfeğe de el konuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın'da ava giderken avlandılar!

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruma kontrol ekiplerince yasak avlanma alanları, avlanma günleri, avlanması yasak olan hayvanlar, avcılık belgesi ve haznesi 2 fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik ve yarı otomatik tüfeklerle havalı tüfek ve tabancaların kullanımına ilişkin yapılan denetimlerde kurallara uymayan avcıların tüfeklerine el konulduğunu ifade etti.

Koruma kontrol çalışmalarının Jandarma Karakol Komutanlığı ve diğer kolluk teşkilatlarıyla sürdüğünü belirten Ateşoğlu, şöyle konuştu:

''Ancak yoğun kar yağışıyla av hayvanlarının zafiyetinin artmasına paralel artan av faaliyetleri nedeniyle biz de kontrollerimizi sıklaştırdık. Bu kontrollerimizde 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı hareket edenlere karşı idari para cezasının yanında tüfeklerine de el konulmuştur. Ocak ayının ilk 15 gününde 15 tüfeğe el konulmuş olup; bu tüfeklerin mülkiyetinin kamuya geçirme işlemleri tamamladıktan sonra ihale yoluyla satışa çıkaracağız''

Bu kontrolleri yapmadaki amacın, para cezası kesmek değil meraklılarını avcılığın nasıl yapılması gerektiği konusunda bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Ateşoğlu, ''Bununla doğadaki yaban hayatının sürdürülebilirliğini de temin etmektir. Doğadaki yaban hayvanlarının da bilinçsizce kanunda belirlenen limitlerin üzerinde vurulmaması için bu çalışmalarımızı yıl boyu sürdürüyoruz. Kontrollerde daha önce kurslarımızda avcılara gösterdiğimiz ve örneğini verdiğimiz haritalarda bulunan yasak avlanma alanlarına, avlanma günlerine, avlanması yasak olan hayvanlara, av limitine uymayan ve avcılık belgesi olmayanlara idari para cezası yaptırımı uygulamaktayız'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber