Sığınma evindeki dayağa 50 bin TL'lik dava

Samsun'da geçen Temmuz ayında eşiyle tartışıp kadın sığınma evine yerleşen 55 yaşındaki Ş.G., gece su içmek istediği için kadın güvenlik görevlisi tarafından dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sığınma evindeki dayağa 50 bin TL'lik dava

SAMSUN'da geçen Temmuz ayında eşiyle tartışıp kadın sığınma evine yerleşen 55 yaşındaki Ş.G., gece su içmek istediği için kadın güvenlik görevlisi tarafından dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.

Savcılık 'kovaşturmaya yer yok' kararı verdi. Hakkında hakaretten dava açılan Ş.G. ise, avukatı aracılığıyla Bölge İdare Mahkemesi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

İlkadım İlçesi Cedit Mahallesi'nde oturan evli ve çocuğu bulunmayan Ş.G., geçen Temmuz ayında 14 yıllık eşiyle tartıştı. Eşinin çok konuşması ve kendisine hakaret etmesine dayanamayan Ş.G. polis merkezine gitti. Ancak eşinden şikayetçi olmadı. Buradaki polisler de Ş.G.'ye kadın sığınma evine gitmesini tavsiye etti. Bunun üzerine Ş.G., Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı kadın sığınma evine gitti.

Buradaki üçüncü günün gecesi yattıktan sonra su içmek için alt kattaki yemek yenilen bölüme indi. İddiaya göre güvenlik görevlisi 31 yaşındaki N.Y., su içmesine izin vermedi. Ş.G, "Devletin suyu. Sen mi getirdin buraya?" diyerek su içmeye devam edince N.Y., kendisine terlik fırlattı. Terlik isabet etmedi. Ş.G. de odasına çıkıp kanepeye uzandı.

Bir bardak su için yaşadıkları karşısında ağladığı sırada odaya 3 kadın girdi. Güvenlik görevlisi N.Y., iddiaya göre kanepede uzanan Ş.G.'nin üzerine oturarak omuzlarına ve kalçalarına vurdu. Nefes alamayan kadın, güvenlik görevlisini üzerinden itekleyerek kurtuldu. Sığınma evine görevliler tarafından polis çağrıldı.

KARŞILIKLI ŞİKAYET ETTİLER

N.Y., kendisine hakaret edildiğini ve Ş.G.'nin gürültü yaparak huzuru bozduğunu söyleyip şikayetçi oldu. Ş.G. ise güvenlik görevlisi kadının kendisini dövdüğünü söyleyerek doktor raporu alınmasını istedi. Ş.G.'yi kontrol eden adli tıp uzmanı, darp edildiği ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu belirten rapor verdi. Olay hakkında Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı.

Ş.G. HAKKINDA DAVA

Yapılan soruşturma sonucunda savcı, Ş.G.'nin ifadeleri doğrultusunda olaya tanık olan kişileri dinleyip darp olayı hakkında kovuşturmanın yer olmadığına karar verdi. Ancak Ş.G.'nin güvenlik görevlisine, "Seni öldürtürüm. Sen artık bittin, sen artık yaşamıyorsun, şişko patates. Benim kocamın karısı olsan seni zayıflatırdı" diye konuştuğunu ve bu nedenle basit yaralama, hakaret ve tehdit suçlarından hakkında dava açtı.

PSİKOLOJİM BOZULDU

Dayak yiyenin kendisi olduğunu söyleyen Ş.G.,"Dayak yiyen benim. Ama yalan tanıkların beyanı doğrultusunda sanık durumuna düştüm. Oysa ben güvenlikçi kadına bir şey yapmadım ve söylemedim. Yaşadığım bu olaydan sonra psikolojim bozuldu. Ben de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hakkında Samsun 1'inci Bölge İdaresine 50 bin TL'lik tazminat davası açtım" dedi.

Ş.G.'nin avukatı olan Evrim Macit ise, bu gibi yerlerde görevliler kendilerini herşeyi yapmakta yetkili gördüklerini söyleyerek, "Müvekkilim kendisi gibi başka kadınlara zulüm edilmesini engellemek adına bu davayı açtı. Bu ve benzeri haksızlıkların ülkemizde son bulması için Ş.G. gibi cesaretli kadınların hukuksal zeminde haklarını aramaları tek yoldur. Yaşadığı psikolojik travma nedeniyle manevi tazminat talep etmesi bir vatandaşlık görevidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber