Eroğlu: HES'lerle elektrik fiyatları azalacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES'lerin artmasıyla elektrik maliyet oralarının düşeceğini ve buna paralel olarak elektrik fiyatlarının da azalacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 20:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Eroğlu, HES'lerde, sadece bulunduğu bölge için değil tüm ülkeye elektrik üretildiğini kaydetti.

HES'lerin artmasıyla elektrik maliyet oralarının düşeceğini ve buna paralel olarak elektrik fiyatlarının da azalacağını belirten Eroğlu, ''Hiçbir HES projesinde dere yatağındaki suyun tamamının kullanılması söz konusu değildir. Yaban hayatı açısından olumsuz bir durum söz konusu olmamaktadır'' dedi.

Eroğlu, 2008-2012 yılları arasında Türkiye'de meydana gelen yangınlarda toplam 51 bin 811 hektar orman alanının zarar gördüğünü açıkladı.

2013 yılı orman yangınlarıyla mücadele bütçesine planlanan tahmini ödeneğin 600 milyon TL olduğunu aktaran Eroğlu, yanan alanların yıl içerisinde ağaçlandırıldığını, zarar gören alanlara 130 milyon fidan dikildiğini, ayrıca tohumlandırma çalışmasının yapıldığını söyledi.

Orman ve Su işleri Bakanlığı merkez teşkilatında 657 Sayılı kanuna göre 2 bin 836 personel bulunduğunu, çalışması gereken özürlü sayısı 85 olmakla birlikte bakanlıkta 88 özürlü personelin istihdam edildiğini, dolayısıyla özürlü personel açığının bulunmadığını bildiren Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile DSİ'de bulunan özürlü personel açıklarına bu yıl atama yapılmasının planlandığını ifade etti.

Eroğlu, milletvekillerinin seçim bölgelerine ilişkin bakanlığını ilgilendiren yatırımlarla ilgili sorularını yanıtladı.

Muhabir: Alp Özden

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber