Hakkari'de polisle halk çatıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli'de ölen 2 kişinin cenazesini bekleyen grupta bulunan birinin bayılması üzerine, gerginlik yaşandı. Hakkari'deki çıkan olaylarda ise, 1 polis ile 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli'deki olayları protesto etmek için Hakkari merkezde toplanan grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Güvenlik güçlerine taşla saldıran grubun dağılması için polis havaya ateş açtı, gaz bombası kullandı. Bu sırada elinde gaz bombası patlayan 1 polis yaralandı.

Güvenlik güçlerinin dağıtmaya çalıştığı grup, zaman zaman ara sokaklarda toplanarak, AK Parti İl binası ile bazı işyerlerinin camlarını kırdı. Olayların meydana geldiği cadde üzerinde bulunan okullardaki öğrencilerin çevredeki evlere sığındığı, Kız Meslek Lisesi'nden 5 öğrencinin de baygınlık geçirdiği belirtildi.

Hakkari merkezde devam eden olayların kontrol altına alınması için Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekip istendiği bildirildi.

ŞEMDİNLİ'DE GERGİNLİK

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olaylarda ölen iki kişinin cenazelerini bekleyen grupta bulunan bir kişinin bayılması üzerine, kısa süreli gerginlik yaşandı. Alınan bilgiye göre, ilçede meydana gelen olaylarda ölen iki kişinin cenazelerini Cumhuriyet Caddesi'ndeki DEHAP İlçe Teşkilatı önünde bekleyen gruptan birinin bayılması üzerine grupla emniyet güçleri arasında kısa süreli gerginlik oldu.

Grubun, bayılan kişinin güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bayıldığını iddia etmesi üzerine gerginlik arttı. Güvenlik güçleri olayların büyümesini önlemek için biber gazı kullandı.

Bunun üzerine İlçe Belediye Başkanı Hurşit Tekin ve Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, grubu sakin olması yönünde uyardı. Cenazelerin 1,5 saat içinde ilçede olacağını söyleyen Tekin, cenazeler gelene kadar grubun parti teşkilatınca görevlendirilen ve kollarında kırmızı kurdele bulunan kişilerin belirlediği yerlerde bulunmaları gerektiğini söyledi. İlçede durumun sakinleştiği bildirildi.

OLAYLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Hakkari merkezde, Şemdinli'deki olayları protesto etmek isteyen grubun dağıtılması sırasında başlayan olayların, güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli'deki olayları protesto etmek amacıyla Hakkari merkezde toplanan ve polisle çatışan grubun dağıtıldığı, güvenlik güçlerinin bölgeyi kontrol altına aldığı belirtildi.

Öte yandan olaylar sırasında elinde gaz bombasının patlaması sonucu yaralanan polis memuru ile diğer 5 yaralının Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Güvenlik güçleri, olaydan sonra kent merkezinde ve kamu binalarının çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

ANKARA GİYİM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, ülkedeki huzur ve istikrar ortamından rahatsız olanların bulunduğunu iddia etti. Karakuş, Şemdinli'de iki gün önce meydana patlamayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ''Ülkemizde ekonomik hayat normalleşti.

3 Kasım seçimleriyle yakalanan siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı da getirdi. Hükümet ülkeyi değişime taşıyan reformlar gerçekleştiriyor. Birileri Türkiye'nin AB ile entegre olmasından korkuyor. Bulanık suda balık avlamak isteyenler var. Bu olayda provokasyonun ayak izlerini açıkça görmek mümkün'' görüşünü savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber