MEB'de hizmetli ve şoförlere memur olma fırsatı

Haber Giriş : 11 Kasım 2005 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şoför, hizmetli, aşçı, bekçi, dağıtıcı ve kaloriferci olarak işe başlayan, daha sonra memurluk için gerekli niteliklere sahip olup ancak başka görevlerde çalıştırılan veya aynı görevini sürdürenler için memur kadrosuna geçme imkanı tanındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile elinde bulunan şoför ve teknisyen benzeri kadroları memur kadrolarıyla değiştirerek, merkez ve taşra teşkilatında çalışan yaklaşık 12 bini aşkın genel idare ve sağlık hizmetleri sınıfına ait kadrolarda görev yapanlara memurluk şansı getiriyor. Görevde Yükselme Sınavı yönetmeliği kapsamında yapılacak sınav, 11 Aralık 2005 tarihinde MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek. Memurluğa, Genel İdare ve Sağlık Hizmetleri sınıfına ait kadrolarda görev yapanların teknisyenler, Yardımcı Hizmetler sınıfına ait aşçı, bekçi, hizmetli, kaloriferci ve teknisyen yardımcısı kadrolarında görev yapanlar, sınavı kazanmaları halinde atamaları yapılacak.

Memurluk sınavına girebilmek için çalışanların 100 üzerinden 70 almalarının yanı sıra en önemli kriter sicillerinin temiz olması gerekiyor. Ayrıca 31.12. 2005 tarihi itibariyle memuriyette en az 5 yıl hizmet bulunma şartıyla birlikte diğer şartlar şöyle:

Şoförler: Genel İdari hizmetleri sınıfına ait şoför kadrosunda en az 2 yıl süreyle çalışmış olmak. 09.07 2005 tarihinde yapılan sınav sonucuna göre şoför kadrosuna atanmış olanlar bu kadroda 2 yıl çalışmadıkları için başvuramayacaklar.

Aşçılar ve şoförler: Yardımcı hizmet sınıfına ait olan aşçı, bekçi, dağıtıcı, hizmetli, kaloriferci ve teknisyen yardımcısı kadrolarının birinde veya birkaçında en az 2 yıl süreyle çalışmış olunması, sicil raporlarına göre son yıla ait sicil notu olumlu olmak şartıyla son 3 yıllık sicil notu ortalaması en az 76 puan olması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber