47 bin kişi imam olmak için sınavda ter dökecek

Haber Giriş : 12 Kasım 2005 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan stajyer vaizlik, stajyer Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık yeterlilik sınavına Türkiye genelinden 47 bin 407 kişi başvurdu.

Oluşturulan 24 bölgede kurulan 36 sınav komisyonu her gün 100 adayı imtihan edecek. 15 günde tamamlanacak olan sınavdan başarı elde edenler alacakları belge ile Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'na girmeye hak kazanacak.

Devlet memurlarının ÖSYM tarafından merkezî sınavla atanması Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanacak personelde sorun oluşturdu. Geçtiğimiz yıllarda ÖSYM'nin merkezî sınav sonuçlarına göre camilere din görevlisi ataması, mesleki formasyondan uzak kimselerin imam olarak görevlendirilmesine sebep olmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı, Sınav Yönetmeliği'nde yaptığı düzenleme ile ÖSYM tarafından yapılacak atamalardan önce, alacağı personeli mesleki alanlarına göre sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutma uygulaması başlattı. İmam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunlarının başvurularının kabul edildiği mülakatlara çok sayıda bayan da Kur'an kursu öğreticiliği için başvuru yaptı. Sınavlara katılıp başarılı olanlara verilecek yeterlilik belgeleri, ÖSYM tarafından atamalarda önşart olarak kabul edilecek ve beş yıl geçerliliği olacak

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber