Deri fuarına protestolu açılış

Tüyap'da düzenlenen ve 30 ülkeden 343 firmanın katıldığı İstanbul Deri Fuarı'nın (İDF) ilk gününde hayvanseverlerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup protesto gösterisinde bulundu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Deri fuarına protestolu açılış

Tüyap'da düzenlenen ve 30 ülkeden 343 firmanın katıldığı İstanbul Deri Fuarı'nın (İDF) ilk gününde hayvanseverlerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup protesto gösterisinde bulundu.

Saat 12.00'de TÜYAP'a yakın bir mesafade toplanan grup, "Kürk ve deri vahşi insanın eseri" ve "TÜYAP bugün kan kokuyor" yazılı pankartlar taşıyan grup, "Hayvanlar ölüyor","Tavşanlar, tilkiler ölüyor" ve "Cinayet var" şeklinde slogan attı. Trampet ve çeşitli müzik aletleri çalarak TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçen grup üzerlerinde "Kürk cinayetin giyilebilen halidir" yazılı beyaz tişörtler giydi.

"KÜRK VE DERİ KULLANIMI SALT VAHŞETTİR"

Vegan Özgürlük Hareketi, Kürke Hayır Platformu, Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri ve Yeryüzüne Özgürlük Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği eylemde basın açıklamasını Ayşegül Fethen okudu.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin önünde basın açıklamasını okuyan Fethen, "Hayvan haklarının en can alıcı konusu Kürk ve deridir. Çünkü tartışılabilir en küçük bir gerekçesi yoktur. Ne inançla, ne gıdayla, ne sağlık ne de elle tutulabilir bir gerekçeyle açıklanamaz, savunulamaz. Kürk ve deri kullanımı salt vahşettir. Bu ölü hayvan atıklarına rağbet edenler genellikle bilinçsiz, duyarsız ve egoistlerden oluşmaktadır. Dünyanın çoğu yerinde yasalar kürt ve derisi için öldürülen hayvanları koruyan uygulamalar içermiyor. Ülkemizde de ne yazık ki böyle. Alınan tedbirler sadece ekonomi ve ticari kaygı amaçlı ne yazık ki" dedi.

Diğer eylemciler de kürkün bir cinayet olduğunu beliterek, kürk giyenlerin de bu cinayete ortak olduklarını belirtti. Bu arada eylemciler, yanlarından geçerek fuara giden ve üzerinde kürk bulunan bir kadını da yuhalayarak protesto etti. 2 saat TÜYAP'ın önünde protesto gösterisi düzenleyen eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber