Karayollarından üst geçit isteyenlere: '3-4 kişi ölmeden geçit yapılmaz'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2005 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, özel bir şirkette gece bekçiliği yapan yaşlı adam, üst geçit ve uyarıcı levha bulunmayan ve her gün geçtiği anayoldan karşıya geçmek isteyince, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. 6 bin konutun bulunduğu ve her gün binlerce kişinin karşıdan karşıya geçmek zorunda olduğu Ertuğrul Toplu Konut Bölgesi'nde, 5 kilometrelik alanda geçit bulunmadığını söyleyen mahalle sakini Gürol Çakır, Karayolları'na müracaat ettiklerini, '3-4 kişi ölmeden geçit yapılmaz' karşılığını aldıklarını öne sürdü.

Edinilen bilgiye göre, kaza Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde meydana geldi. Özel bir şirkette gece bekçiliği yapan Mehmet Özlem, her gün olduğu gibi işine gitmek üzere evinden yola çıktı. Üst geçit bulunmayan 5 kilometrelik yoldan karşıya geçmek isteyen yaşlı adam, Yaşar Gündoğdu'nun kullandığı 34 UKK 28 plakalı otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası ortaya çıkan manzara ise bir ihmali daha gözler önüne serdi. 6 bin kişinin yaşadığı Emir Koop Toplu Konut alanına giden vatandaşlar, bu yoldan karşıya geçmek zorunda kaldıklarını ve yetkililerin konuyla ilgilenmediğini öne sürdü.

Karayolları'nı ihmalkarlıkla suçlayan vatandaşlar, köprünün yapılması için yaşlı adam gibi kaç kişinin daha ölmesi gerektiğini sordu. Emir Koop Toplu Konut alanında oturan Gürol Çakır, Karayolları'na daha önce üst geçit yapılması için müracaat ettiklerini, ancak yetkililerden 3-4 kişi ölmeden üst geçit yapamayacakları cevabını aldıklarını öne sürdü. Yoldan her gün binlerce insanın geçtiğini ifade eden Çakır, "Burada bir sürü canlı hayatını kaybetti. Biz buradan geçerken korkuyoruz. 5 kilometrelik yolda üst ya da alt geçit bulunmaması büyük bir hata. Burada daha kaç kişi ölecek?" diye konuştu.

Mehmet Özlen'in cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Polis, kazayla alakalı soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber