Riski aldı, ameliyatla sağlınığına kavuştu

Konya'da aşırı kilo kaybı, halsizlik, nefes darlığı nedeniyle gittiği hastanede, akciğerine kan pompalayan damarların tıkandığı belirlenen ve Emboli teşhisi koyulan 49 yaşındaki Güler Eser, yapılan ameliyatla damarları temizlenip, yeniden eski sağlığına kavuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 13:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Riski aldı, ameliyatla sağlınığına kavuştu

Gittiği 6 hastanede de kendisine eynı teşhisin koyulduğunu, ameliyatın riskli olduğu ve ilaçla tedavi önerildiğini belirten Eser, "Yüzde 10 yaşama şansım olduğu söylenmesine rağmen risk aldım ve sağlığıma kavuştum" dedi.

Ev hanımı 3 çocuk annesi Güler Eser, bir yıl önce aşırı kilo kaybı, halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti. Yapılan tetkiklerde kanla taşınan yabancı bir cismin akciğere kan pompalayan damarı tıkadığı belirlenip, Emboli teşhisi konuldu. Doktorlar Eser'in ilaçla tedavi görebileceğini, ameliyatın da riskli olduğunu söyledi. Daha sonra gittiği 5 hastanedeki doktorlar da aynı görüşü savundu. Son olarak özel bir hastaneye giden Güler Eser'e, doktorlar aynı teşhisi koydu. Ancak riskli olmasına rağmen ameliyatın başarılı geçeceğini söyledi. Eser, bunun üzerine geçen hafta ameliyata alınarak, damarları temizlendi.

"RİSK ALDIM, SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM"

Ameliyatla sağlığına yeniden kavuştuğunu belirten Güler Eser, "Bu hastalığı 1 yıldır çekiyordum. 90 kilodan 70 kiloya kadar düştüm. Artık yürüyemez hale geldim. Hayattan bıkmıştım. Gezmeyi çok severdim ancak dışarıya çıkamıyordum. Buradaki doktorlarımız biz seni kurtarırız ama riski alırsanız dediler. Ben de risk aldım ve sağlığıma kavuştum" dedi.

"CİDDİ VE BÜYÜK BİR AMELİYAT"

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Hayrettin Tekümit, "Hastamızın rahatsızlığı çok nadir rastlanan bir hastalık ve ilaç gibi tekniklerle tedavisi mümkün olmayan kronik bir şikayet. Operasyon kararı aldık. Ciddi ve büyük bir ameliyat gerçekleştirdik. Akciğer ana damarında bulunan eskimiş damarı temizledik. Damarı temiz kan pompalar hale getirdik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber