Başbakan Yardımcısı Şener, yapısal reformlara karşı toplumun çeşitli kesimlerinde dirençler olduğunu, bunun reform takviminde kaymaya yol açtığını söyledi.

Haber Giriş : 17 Kasım 2003 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Yardımcısı Şener, yapısal reformlara karşı toplumun çeşitli kesimlerinde dirençler olduğunu, bunun reform takviminde kaymaya yol açtığını söyledi.

Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, hükümetin öngördüğü yapısal reformlara karşı toplumun çeşitli kesimlerinde dirençler gözlendiğini, buna bağlı olarak reform takviminde yaşanan kaymaların, reformları ortadan kaldıracak bir unsur olmadığını söyledi. Şener, İmarbank mudilerine yapılacak ödemelere ilişkin tasarının TBMM'ye gönderildiğini, yasalaştıktan sonra ödeme prosedürünün başlayacağını da belirterek, 'Bu hafta içinde yasalaşma sürecinin tamamlanacağını düşünüyorum' dedi.

Abdüllatif Şener, ATV'de katıldığı bir programda, reformları toplumsal mutabakatı sağlayarak, toplumu kucaklayarak yapmak istediklerini ifade etti. Yapısal reformlar konusunda toplumun çeşitli kesimlerinde dirençler olduğuna işaret eden Şener, 'Bunu toplumu kucaklayarak götürmek lazım. Eylem takvimini belirledim, bu takvimi de bitireceğim diye kendini tatmin etmenin anlamı yok. Benim varlığım toplumun mutluluğu için vasıta olmalı. Kendimi tatmin için yola çıkamam' dedi.

Abdüllatif Şener, el konularak kapatılan İmarbank'ta hesabı bulunan yurttaşlara paralarının ödenmesine ilişkin yasa tasarısının TBMM'ye gönderildiğini, tasarı yasalaştıktan sonra ödeme prosedürünün başlayacağını söyledi. Şener, 'Bu hafta içinde yasalaşma sürecinin tamamlanacağını düşünüyorum' dedi.

Teftiş kurullarınca, büyük işlerle ilgili açığa çıkarılmış bir yolsuzluk olayı bulunmadığına işaret eden Şener, ayrıca Sayıştay'ca yapılan bir de dış denetim olduğunu, bu kurumun TBMM adına denetim yaptığını, burada idarenin dışında bir güç tarafından bağımsız ve güçlü bir denetim mekanizmasının söz konusu olduğunu anlattı. Şener, 'Yasanın denetim fonksiyonunun ön plana çıkarılması, güçlendirilmesi bence yolsuzluklarla mücadelede çok etkili olur' dedi.

AKÇAKOCA'YA BASKIN

Şener, eski BDDK Başkanı Engin Akçakoca'ya yönelik iddialarla ilgili olarak da 'Görevi bıraktı diye vur abalıya tavrı olmaz. Sayın Akçakoca dün benim için ne idiyse bugün de aynı' değerlendirmesinde bulundu. Akçakoca'nın, görevi bırakırken, kendisiyle ilgili evrakların birer örneğini yanına almasının suç oluşturmadığını söyleyen Şener, 'Olan nedir? Bir takım evraklarım örneklerini almış, bu suçmuş. Nasıl suç oluyormuş kardeşim. Mevzuatı tarayın getirin dedim. Bunun suç olduğuna inanan biri bana getirsin' dedi. Devlet Memurları Kanunu veya Bankalar Yasası'nda bu belgelerin alınmasının suç olduğuna ilişkin bir ifade bulunmadığını söyleyen Şener, şunları söyledi: ??Evrakları ?kanunen olması gereken alan dışına çıkarmak' diyor ama kanunen bulunması gereken hangi evrak, hangi mahalde bulunacak diye bir cümle yok. Kamusal alan kastediliyorsa, bu takdirde de evrak çıkmıyor ki, örnekleri çıkıyor. Oradaki hüküm gizli belgelerin ifşasıyla ilgilidir. Bir evrakın başka yerde bulunması değil. Burada öyle bir suç aranmasının doğru olduğu kanaatinde değilim. Ben de aynı şekilde imza attığım ve bununla ilişkisi bulunan bütün evrakların bir örneğini alırım.'

Terör ekonomiyi olumsuz etkilemez

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sinagoglara yönelik intihar saldırılarının ekonomiyi etkiliyeceğini düşünmediğini söyledi. Şener, saldırının, 'Türkiye'nin dışındaki bir hesaplaşmanın birileri tarafından yansıtılmış şekli olabileceğini' belirtti. Şener, Kanal7'de katıldığı canlı yayında İstanbul'da dün gerçekleşen saldırılara ilişkin soruları yanıtladı. Saldırının dış kaynaklı olabileceğini belirten Şener, şunları söyledi:

??Dünyanın herhangi bir köşesinde insanların teröre başvurmaktan başka kendini tatmin edecek bir durumu oluşturmamayı özen göstermek lazım' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber