Polis, gardiyan mübaşir işbirliği

Haber Giriş : 13 Kasım 2005 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da hırsızlık ve yankesicilik yapan bir çete çökertildi. Tutuklanan 13 zanlı arasında üç polis ile bir mübaşir ve gardiyan da var.

Antalya'da hırsızlık ve yankesicilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 13' tutuklandı. Tutuklular arasında üç polis, bir mübaşir ve infaz koruma memuru da bulunuyor. Özellikle günübirlik tatilcilerin şikayeti üzerine 6 ay önce harekete geçen Antalya polisi mahkemeden dinleme izni alarak başta büyük alışveriş merkezleri ve halı sahalar olmak üzere sahil şeridinde bulunan eğlence yerlerindeki otoparklarda hırsızlık yaptıkları belirlenen 17 kişiyi izlemeye aldı.

EŞİ OTOSTOP YAPIYORDU

Yapılan takip sonunda çete liderinin kendi eşi ile kardeşinin eşini de otostoplarda kullanarak yankesicilik yaptığı belirlendi. Çetenin, polis memurları ile adliyede görevli memurlardan da operasyonlarla ilgili önceden bilgi aldığı öğrenildi. Çetenin lideri olduğu öne sürülen İsa Serdar ve eşi Gönül Serdar'la birlikte aynı aileden Merdan, Murat, Seyran ve Cabbar Serdar, galericilik yaptığı belirtilen Ali Kaya, HikmetKaya, Narin Böğür ve Ahmet Çiftç Antalya'da yakaladı. Uğur Beyazlat da Mersin'de gözaltına alındı.

TRİLYONLUK VURGUN

Operasyonlarını sürdüren polis, telefon dinlemesine takılan ve çeteye bilgi verdikleri belirlenen Antalya Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Cengiz Şimşek, Asayiş Müdürlüğü'nden polis memuru Murat Ergun ve Gazipaşa İlçe Emniyeti'nde görevli polis memuru Ercan İmeci ile Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi mübaşiri Musa Uğurlu ve Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi infaz koruma memuru Toygar Karataş'ı da yakaladı. 6-7 yıldır faaliyet gösteren çetenin, üyelerinden bazılarının zaman zaman cezaevine girdiği ancak bireysel hırsızlık gibi gösterildiği için kısa sürede çıktıkları belirlendi. Kendilerinden şikayetçi olan vatandaşları davadan vazgeçirmek için tehdit ettikleri belirlenen çetenin, hırsızlık ve yankesicilikten trilyonlarca liralık servet edindiği ortaya çıktı.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber