Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Hava sıcaklığı batı bölgesinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-HARİTALI
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan tüm bölgelerimizde görülecek yağışların, Antalya'da şiddetli (76-100 kg/metrekare), Muğla'da çok kuvvetli(51-75 kg/metrekare), İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyon, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Batı bölgelerde güney ve güneybatı, doğu bölgelerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı ve iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/saat), Kıyı Ege'de fırtınamsı rüzgar şeklinde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


*Meteoroloji'den fırtına ve yağış uyarısı


UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'da şiddetli (76-100 kg/metrekare), Muğla'da çok kuvvetli(51-75 kg/metrekare), İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyon, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksama, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde, rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

BUZLANMA ve DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber