Canik'te çalıştay

Canik Belediyesi ile Samsun Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (SASEM-DER) tarafından "Canik İlk ve Orta Okullarında İstenmeyen Öğrenci Davranışları ve Önleyici Rehberlik Çalışmaları" konulu Eğitim Çalıştayı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Canik'te çalıştay

Eğitimde kaliteyi arttırmak, eğitim sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen çalıştayda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak eğitimde iddialı olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Projeleri Başbakanımız tarafından ödüllendirilen bir belediyeyiz" dedi.

Çocukların istenmeyen davranışlarda bulunmasına ekonomik, kültürel, parçalanmış aile ve sosyal nedenleri gösteren Başkan Genç, "Canik'te 5 bin kişiye iş kapısı açarak, yaklaşık 20 bin kişinin yeni yatırımlar sayesinde ekmek yemesini sağladık. Böylece ekonomik nedenleri bir nebze de olsa Canik'te çözdük. Anne-baba ve Evlilik Öncesi Eğitim ile parçalanmış aile sorununun da önüne geçiyoruz. Canik'te boşanmalar azaldı. Kültür, sanat, spor yatırımlarımızla da çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri sağlarken, onları sokaklardan da kurtarıyoruz" diye konuştu.

Meşe Kültür Tesisleri'nde düzenlenen çalıştaya başkanlık eden SASEM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Tarihçi Yazar Mustafa Genç, toplantının sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. Çalıştaya, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Çocuk Şube Müdürü Tolga Bostancı, eğitimle ilgili derneklerin temsilcileri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber