Öğrencilerin model uçakları görücüye çıktı

Anadolu Üniversitesi'nin Havacılık ve Uzay Bilimleri ile Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan grubun tasarlayıp ürettiği ve dünya çapında başarılara imza atan dört model uçak, Espark Alışveriş Merkezi'nde (AVM) görücüye çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin model uçakları görücüye çıktı

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 2009 yılında kurduğu grup, Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA) tarafından düzenlenen 'Tasarla - Yap -Uçur' yarışmasına katılmak üzere 'Vecihi' adlı ilk uçağını üretmiş, ardından da 2010 yılında 'Turkuaz' ve 2011 yılında 'Kaşif' adlı uçakları üreterek aynı yarışmaya katılan Türk mucitler, çeşitli başarılar elde etmişlerdi. Grup, 2012 yılında ise 'Kaşif-2' adlı uçaklarıyla aynı yarışmaya katılarak önemli başarılara imza atmış ve uluslararası düzeyde Türkiye'nin tanıtımında önemli rol oynamıştı. Türk mucitlerin, 2013 yılında da geçmiş yıllardaki başarı ve tecrübelerden ilham alarak, Kaşif-3 adlı uçaklarıyla yeni başarılar elde etmek için çalışmalarına başladığı bildirildi.

19-20 Ocak tarihlerinde AVM'de sergilenecek olan 4 uçakla alakalı grup üyeleri tarafından ziyaretçilere bilgiler aktarıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber