Antalya'da hayvanseverler yeni kanunu protesto etti

Antalya'da bir grup hayvan hakları savunucusu, 'Kanlı tasarıya hayır' eylemi yaptı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi ile ilgili sürecin giderek hayvanların aleyhine olduğunu savunan grup, "İstemediğimiz eski kanunu arar hale geldik" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da hayvanseverler yeni kanunu protesto etti

Yaklaşık 100 kişinin oluşturduğu 'Hayvan Hakları Halk Hareketi' grubu, saat 15.00'de Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Bazı eylemcilerin evcil hayvanlarıyla katıldığı yürüyüş, Attalos Heykeli önünde son buldu.

Burada grup adına yapılacak basın açıklamasını, Antalya İl Danışmanı Çağla Kosova okudu. 5199 sayılı kanunun aksayan bazı noktalarının iyileştirilmesi için bir süredir eylemler yaptıklarını söyleyen Kosova, "Ancak şu an kanunun ilk halini arar hale geldik. Kanunda koruyucu hükümlerin artmasını isterken daha kolay yok edici hükümlerle donatılmış olduğunu gördük. Hayvanları öldüren, ölümlerine yol veren, bir kısım hayvanı 'Yasaklı ve tehlikeli' ilan eden, yeterince ciddi hükümlerle korunmayan bir yasayı kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Grup 'Kanlı tasarıya hayır', 'Hayvana uzanan eller kırılsın', 'Onların da yaşamaya hakkı var' sloganları atarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber