Memurlar promosyon bağışından çok dertli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar kamu kurumlarına ve idarecilere "promosyon" ve "bağış" adı altında ödemelerde bulunulmasını Başbakan Erdoğan'a şikayet etmeye hazırlanıyor.

Kamu çalışanları, bankaların, her ay memur maaşları ve diğer ek ödemelerin kendi bankalarından ödenmesi karşılığında kamu kurumlarına ve idarecilere "promosyon" ve "bağış" adı altında ödemelerde bulunulmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etmeye hazırlanıyor.

Çalışanların maaşları karşılığında elde edilen promosyonların üst düzey yöneticilere intikal etmesi ve çalışanlara yansıtılmaması sendikaların da gündemini işgal etmeye başladı.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BASK) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye genelinde bankayla kuruluşlar arasında yaşanan bu konuyla ilgili olarak, "Örneğin, her ayın birinde alınması gereken ek ders ücretleri, ayın 5 veya 6'sına sarkıtılarak 600 bin öğretmenin mağdur edilmesi örneğinde olduğu gibi birçok kurumda da ek ve yan ödemeler vaktinde ödenmiyor" dedi.

Kimi kamu kuruluşlarında, çalışanların maaş ve ek kazançlarının yatırıldığı ve belli bir süre işletilmesi karşılığında bankaların verdiği promosyon ve bağışlar kurumun boya, tadilat, büro malzemeleri alımı veya makam odası dekorasyonuna kullanılıyor ya da makam araçlarının yenilenmesinde harcanıyor. Eğitim çevreleri, çalışanların maaşlarından el edilen bu kazancın tekrar çalışanlara ödenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Avcı da bu konuyla ilgili banka, promosyon ve bağışlarının kurum amirine değil, kurumda çalışanlara dağıtılması gerektiğini savunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan yaklaşık 650 bin çalışanın maaşları her ayın 15'inde ödenirken, ek ders ücretleri ise her ay 1 veya 1.5 hafta gecikmeyle ödeniyor. BASK Genel Başkanı Avcı, kendilerine gelen yüzlerce şikayeti içeren bir dosya hazırlayarak, söz konusu haksız uygulamalara son verilmesi için bu dosyayla birlikte hazırladığı mektubu da Başbakan Erdoğan'a vermeye hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber