Öğrenciler, internet bağımlılığı ile mücadele birimi kurdu

Nevşehir Özel Kardelen Fen Lisesi öğrencileri tarafından TÜBİTAK projesi kapsamında ''Okullarda İnternet Bağımlılığı İle Mücadele Birimi'' oluşturuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler, internet bağımlılığı ile mücadele birimi kurdu

Özel Kardelen Fen Lisesi öğrencilerinin kurduğu birim için Öğretmen Levent Örün danışmanlık yaptı. Örün, birimin kurulmasındaki amacın, çağın görünmeyen tehlikesi olarak düşünülen “İnternet Bağımlılığı”nın okullarda en aza indirilmesini sağlamak ve okullarda teknoloji (tv, telefon, oyun konsolları, bilgisayar) -özelinde internet- bağımlılığıyla mücadele etmek için gerekli altyapıyı oluşturmak olduğunu bildirdi. Ayrıca okulda teknoloji bağımlılığıyla mücadele birimi oluşturarak bağımlılığın risk grubu olduğunun yapılan araştırmalarla ortaya konduğunu kaydeden Örün, ''13-18 yaş arası öğrenciler üzerinde araştırmalar yapıp bağımlılığı azaltıcı, önleyici tedbirler alarak bilinçli internet kullanımı konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz'' dedi.

Örün, ''Bu bağlamda araştırmamızın amacı doğrultusunda oluşturdukları hipotezleri, okulumuzda internet bağımlısı öğrenciler bulunmaktadır, İnternet Bağımlılığı öğrencilerin akademik başarılarını olumsuz yönde etkilemektedir. İnternet bağımlılığı öğrencilerde bir takım rahatsızlıklara da yol açmaktadır. Okullar internet bağımlılığı ile mücadele etmede en etkin kurumlar'' şeklinde konuştu.

Örün, bu hipotezler doğrultusunda Kardelen Koleji'nde ortaokul ve lise öğrencileri internet bağımlılığı testinden geçirilerek bağımlı öğrenciler tespit edilmiş, öğrencilerin bağımlılıktan kurtulma yolları ve bilinçli internet kullanımının yaygınlaştırılması için okulda tüm öğrenciler proje kapsamına alınarak bu yolda büyük bir yol kat edilmiştir''dedi.

Özel Kardelen Fen Lisesi 11 Fen sınıfı öğrencileri hilal Tunçer ve Alper Taşkıran ise projeleri ile ilgili olarak şöyle konuştu:

''Yaklaşık 9. sınıftan beri TÜBİTAK araştırma projelerinin farkındayız. Bu yıl araştırma projelerine psikoloji branşının da eklenmesini fırsat bilip hep düşündüğümüz projemizi yansıtabilme şansı yakaladığımız için hemen araştırmaya koyulduk. Kendi okulumuzdan, arkadaşlarımızdan ve çevremizden çok iyi bildiğimiz, bir o kadarda gözlem sahibi olduğumuz bu konu hakkında risk grubunda yer alan kişiler olarak kendi deneyimlerimizi de araştırmamızın içinde yoğurma kararlılığıyla kollarımızı sıvadık. Bizler lisede öğrenim gören öğrenciler olarak; bilgisayar, telefon, tv, video, oyun vb. gibi çağımızda hızla gelişen her gün yeni farklılıkların sunulduğu teknoloji ve bilişim çağında kendimizi bu yeniliklere kaptırıp onlarsız yaşayamaz hale gelirsek ailemizin ve toplumuzun bizlerden istediği sorumlulukları layıkıyla yerine getiremeyeceğimizin, sorumluluklarımızı aksatacağımızın, akademik başarımızın olumsuz etkilenebileceğinin farkındayız. Fakat; yanlışların farkında olmak, doğru şeyler yapıyoruz demek değildir. Belki bu sorunu herkes biliyor -kendi akranlarımız da dahil- ama bu farkındalık yeterli değil, çözüm de gerekir.''

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan ise bu proje ile Türkiye'de yeni bir dönem başlatacaklarını söylerken bu projenin Türkiye'deki tüm okullarda yaygınlaşması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber