Türkiye Barolar Birliği ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya baro başkanları ortak bir basın açıklaması yaparak Yargıtay'ın uyguladığı başörtüsü yasağına destek verdi.

Haber Giriş : 18 Kasım 2003 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birligi ile Istanbul, Ankara, Izmir ve Antalya baro baskanlari ortak bir basin açiklamasi yaparak Yargitay'in uyguladigi basörtüsü yasagina destek verdi.

TBB Baskani Özdemir Özok, Istanbul Barosu Baskani Kazim Kolcuoglu, Ankara Barosu Baskani Semih Güner, Izmir Barosu Baskani Bahattin Özcan Acar ve Antalya Barosu Baskani M. Zeki Durmaz, Yargitay'daki türban olayi ve gündemdeki konularla ilgili olarak dün Ankara Barosu Staj Egitim Merkezi'nde ortak bir basin toplantisi düzenledi. Toplantida konusan TBB Baskani Özok, kamu görevi yapanlarin kilik kiyafet yönünden belli kurallara uymak zorunda olduklarini belirtirken kamudan hizmet alanlar arasinda hak ve özgürlüklerden yararlanma bakimindan hiçbir ayirim yapilamayacagini da söyledi. Özok, basörtülülerin de savunma hakkinin engellenemeyecegi seklinde yorumlanabilecek bu degerlendirmesine karsilik ?Ancak herkes yasalara, yargi kararlarina ve durusma düzenine iliskin kurallara uymak zorundadir.? diyerek Yargitay'daki basörtüsü yasagina destek verdi. Yargitay'daki davada basörtülü sanigin durusmadan çikarilmasina ?yargisal bir uygulama? diyen Özok, bunu elestiren Basbakan Recep Tayyip Erdogan ile bazi hükümet üyelerinin yaptiklari açiklamalarin ise yürütmenin yargiya müdahalesi oldugunu öne sürdü. Özok, yargisal kararlara itiraz edilebilecegini, ancak kinanamayacagini savundu. Baro baskanlarinin ortak bir basin toplantisi düzenleyerek basörtülü sanigin savunma hakkinin engellenmesine destek vermeleri üyelerinin çogunu avukatlarin olusturdugu hukuk derneklerinin tepkisini çekti. Türk Hukuk Kurumu Baskani Necdet Pakdil, ?Savunma hakki kutsaldir. Avukatlari temsil eden baro baskanlarinin tüzel kisilik olarak açikladiklari bu görüse katilmiyorum.? dedi. Hukukçular Birligi Baskani Sinan Kiliçkay da, ?Baro baskanlari tarafindan yapilan bu açiklamanin marjinal bir düsünce tarzi olduguna inaniyorum.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber