İntel ile MEB arasında imzalanan anlaşmanın detayları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig R. Barrett ile birlikte ?Intel-Dönüşüm: Bilgi Toplumu Türkiye? toplantısıyla, MEB, Türk Telekom ve Intel tarafından birlikte yürütülecek bazı projelerin başlatılması sebebiyle düzenlenen törene katıldılar.

?Intel-Dönüşüm: Bilgi Toplumu Türkiye? toplantısıyla, MEB, Türk Telekom ve Intel tarafından birlikte yürütülecek bazı projeler başlatıldı. Hilton Oteli'ndeki toplantıya Mili Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig R. Barrett ve ilgili bürokratlar katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Çelik, okullara internet erişimi projesinin öğrencilerin yüzde 85'ine ulaştığını belirtti. Ülkede siyasi istikrar olması, tek partiye dayalı hükümetin bulunmasının işleri kolaylaştırdığını ifade eden Bakan Çelik, Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile bir çok meseleyi kısa sürede çözdüklerini söyledi.

Okullara yönelik başlatılan bilgisayar kampanyası hakkında bilgi veren Bakan Çelik, 2006 yılının ilk çeyreğine kadar 406 bin bilgisayarın okullara girmiş olacağını bildirdi. Öğretmenlere Vakıfbank desteği ile lap-top kampanyasında yıl sonuna kadar sayının 100 bini bulacağını belirten Bakan Çelik, ?Türkiye kabuk değiştiriyor ve çok iyi bir noktaya doğru gidiyor. Bundan emin olmanızı isterim? dedi.

Bakan Çelik, eğitimin, teknolojik altyapı gerektirdiğini ve bunun farkında olan bir hükümetin olduğunu ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım da, tüm teknolojik imkanları öğrencilere sunma amacında olduklarını belirtti. Öğrenciyken, Alpullu Şeker Fabrikası ile ilgili verilen ödev için bilgi bulamadığını ve Alpullu'ya bizzat gittiğini anlatan Yıldırım, şimdi internet vasıtasıyla tüm dünyanın ve bilgilerin herkesin elinin altında olduğunu söyledi.

MEB ile bakanlığının başlattığı tüm okullara hızlı internet projesinin, bilişim ve teknolojik imkanlardan gençleri faydalandırmak ve onlar vasıtasıyla ailelerine ve vatandaşlara ulaşma amacını taşıdığını söyleyen Yıldırım, bu projenin bir kaç yıl içinde net sonuçlarının ortaya çıkacağını kaydetti.

Törende konuşan Intel Yönetim Kurulu Başkanı Barrett, Türkiye ekonomisinin gelişmesinin temel taşlarının ?teknolojiye erişim ve eğitim? olduğunu belirterek, hükümet, özel sektör ve eğitimcilerin, teknolojisinin eğitimine entegrasyonu için beraber çalışması gerektiğini kaydetti.

Barrett, MEB ortaklığı ile yürütülecek ?Intel Öğrenci Programı?nın da başladığını belirterek, yine MEB ile birlikte yürütülecek ?Gelecek İçin Eğitim Programı? kapsamında 200 bin öğretmenin daha 2006 yılı sonuna kadar eğitim alacağını ifade etti.

İnternet erişimi sağlanan okullardan biriyle yapılan canlı bağlantıda, Bakan Çelik ve Yıldırım, buradaki öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ettiler.

Törende eğitime destek çerçevesinde Intel tarafından hazırlanan ve öğrencilere matematik ve fen bilgisi içeriği sağlayan ?Skoool Web Portalı? ile ?Intel Örenci Programı? protokolleri imzalandı. Ayrıca törende canlı bağlantı ile Yozgat'ın Boğazlayan ilçesi kırsal bölümündeki 5 okula, kablosuz geniş bant erişim olanağı sunan WiMAX teknolojisiyle internet bağlantısı sağlandı.

Bakan Çelik ve Intel Yönetim Kurulu Başkanı Barrett, daha sonra Aydınlıkevler'deki Ahiler İlköğretim Okulu'na giderek, burada başlatılan ?Intel Öğrenci Programı? hakkında bilgi aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber