Kamu Personelinin Tütün Üst Kuruluna Geçişi

Haber Giriş : 18 Kasım 2003 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personelinin Tütün Üst Kuruluna Geçişi

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumunun, Uzman ve Uzman Yardımcısı kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin yönetmelik 14 Kasım 2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Buna göre; 1-) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657'e tabi olarak görev yapan ve özel mevzuatı gereğince yarışma ve yeterlik sınavına tabi tutularak atanmış bulunanlardan, Tıp, Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Tütün Eksperliği alanlarında eğitim veren en az dört yıllık yüksek öğrenim kurumları ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun olanlar, yapılacak mülakat sınavı ile uzman ve uzman yardımcısı kadrolarına atanabileceklerdir. 2-) 657 sayılı Kanuna tabi olarak yüksek öğrenim kurumlarında, araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olup, yüksek lisans veya doktora çalışmalarını tamamlayanlardan, belirtilen okul mezunları mülakat sınavı ile a) yüksek lisans yapanlardan en az iki yıl kamu hizmeti olanlar uzman yardımcısı kadrolarına, b) Doktora yapanlar ise en az dört yıllık kamu hizmeti olmaları şartıyla uzman kadrosuna atanabilecektir.

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu Uzman Yardımcıları Yarışma ve Yeterlik Sınavları Hakkında Yönetmeliğin Geçici Birinci Maddesi (14 Kasım 2003 tarihili Resmi Gazetede yayımlanmıştır.)

Geçici Madde 1: a) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan ve özel mevzuatı gereğince yarışma ve yeterlik sınavına tabi tutularak atanmış bulunanlar, bu yönetmeliğin 6'ncı maddesinin (b) bendinde belirtilen okullardan mezun olmaları şartıyla, Kurul tarafından yapılacak mülakatta başarılı olmaları halinde, durumlarına göre uzman ve uzman yardımcısı kadrolarına atanabilirler.

Uzman yardımcılığına atananların, naklen geldikleri kurumlarda çalıştıkları süreler, Kurumda uzman yardımcısı olarak geçirilmiş sürelerden sayılır. Bu durumda olan personelin yeterlik sınavına girebilme ve uzmanlığa atanmalarında bu yönetmelikte yer alan usul ve esaslara uyulur.

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak yüksek öğrenim kurumlarında, araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olup, yüksek lisans veya doktora çalışmalarını tamamlayanlardan, bu yönetmeliğin 6'ncı maddesinin (b) bendinde belirtilen okullardan mezun olmaları şartıyla, ve Kurul tarafından yapılacak mülakatta başarılı olmaları halinde;

- Yüksek lisans derecesine sahip olup, en az 2 yıl kamu hizmeti olanlar uzman yardımcısı kadrolarına atanabilir. Bu durumda olan personelin yeterlik sınavına girebilme ve uzmanlığa atanmalarında bu yönetmelikte yer alan usul ve esaslara uyulur.

- Doktora derecesine sahip olup, en az 4 yıllık kamu hizmeti olanlar ise uzman kadrosuna atanabilirler.

Bu madde hükümleri yayımlandığı tarihten itibaren altı ay süreyle geçerlidir.

Madde 6- d) Tıp, Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Tütün Eksperliği alanlarında eğitim veren en az dört yıllık yüksek öğrenim kurumları ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun olanlar,


Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu Kadrolarını görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber