3 kilometrelik yolu pat patlarla aşarak okulla gidiyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde ilköğretim okulu öğrencileri, çamur içindeki 3 kilometrelik yolu pat patlarla aşarak okullarına ulaşabiliyor.

Ereğli İlçesi'ne bağlı Abdi Köyü'nde taşımalı eğitim dışında tutulan Güleler Mahallesi'ndeki 25 öğrenci, her sabah okullarına ulaşmak için büyük sıkıntı çekiyor. 3 kilometre uzaklıktaki okula ulaşabilmek için çamur içindeki yolları aşmaları gereken öğrenciler, okul kıyafetlerini giyip evin önüne çıkarak servis aracı olarak 'pat patlara biniyorlar. Tek tek evlerinden alınan 25 öğrenci, pat patlara binerek çamur içindeki 3 kilometrelik yolu aşarak okula varıyor. Ancak pat patlar çamur nedeniyle zaman zaman yolda kalınca, veliler aracı iterek çamurdan kurtarmaya çalışıyor.

Soğuk havada titreyerek her sabah aynı çileye çekmek zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler, yollarının biran önce yapılmasını isterken, öğrenci velisi Hüsnü Kaçmaz ise, "Biz, 1 - 2 yıla kadar kız öğrencilerimizi, yolu tehlikeli olduğu için okula göndermiyorduk. Gördüğünüz gibi yollarımız çamur deryası içinde. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla kızlarımızı okutmaya başladık ancak anne-babalar olarak tedirginiz. Köyümüze yol yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Abdi Köyü Muhtarı Veli Ünsal da, "Eziyet çekiyoruz. Pat patlarla öğrenci taşımanın tehlikeli olduğunu biliyoruz ancak başka çare olmayınca mecburen çocukların ulaşımını bu şekilde sağlıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber