Eksi 25 derecede kısa metrajlı film çekimi

Ardahan'da eksi 25 derece soğukta çekimleri yapılan 'Beyaz Düşler' adlı kısa metrajlı filmin oyuncuları soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2013 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eksi 25 derecede kısa metrajlı film çekimi

Ardahan'da eksi 25 derece soğukta çekimleri yapılan 'Beyaz Düşler' adlı kısa metrajlı filmin oyuncuları soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı.

Ardahan merkeze bağlı Kartalpınar köyünde yapılan çekimlerin üç gün sürdüğünü belirten filmin yönetmeni Koray Bayrak, "Kısıtlı imkanlara ve soğuk havaya rağmen büyük bir özveriyle çalışan film ekibimize en büyük katkıyı köylüler sağladı. Köylüler film çekimi sırasında donan oyuncuları evlerine götürerek hem ısınmalarını sağladılar hem de çay ikramında bulundular. Neşe Karataş, Tuba Alan, Ceren Odabaşı, Benhur İlkay Alan, Erkan Çimen, Özkan E. Yalçın ve Ozan Livaneli Bulga'nın rol aldığı çekimlerde neşeli anlar da yaşandı" dedi.

Kısa film yarışmasına katılmak için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Bayrak, "Beyaz Düşler filmimiz kısa metrajlı ve yaklaşık 25 dakikalık bir film. Amacımız kısa metrajlı film yarışmalarına katılmak. Oyuncularımız Ardahan tiyatro ekibinden seçildi. Yaklaşık üç gün süren çekimler hava sıcaklığının eksi yirmi beş derece olduğu Ardahan'da soğuk şartlarda gerçekleşti. Çekimleri Kartalpınar köyünde yapılan filmin kısaca öyküsü şöyle;

'Yıl 90'lar Hikaye anayolunun bir köyün de geçmektedir. Hatun 24 yaşında Örf ve adetlerine bağlı genç bir kızdır, büyük aşk yaşayıp evlendiği Ali ile Diyarbakır'a bağlı Kocaköy'de yaşar, Ali ölümcül hastalığa yakalanmasının ardından hayatını kaybeder. Hatun Genç yaşta 2 çocuğu ile çaresiz yapayalnız kalır. Yaşadığı köyde usulsüz dedikodulara mahal vermemek için, doğup büyüdüğü köyüne gitmeye karar verir. Çetin geçen kış döneminde yola koyulur ve uzun, zor, bir o kadar da zahmetli yoldan sonra, kucağında küçük oğlu Cemal, bir elinden de tutuğu büyük oğlu Fehmi ile köyüne ulaşmayı başarır. Yok olmuş bir aile ve sevdiğine kavuşamayan bir gencin hikayesi anlatılmaktadır. Bakalım yeni hayatlarında nelerle karşılaşacaklar" diye konuştu.

Bayrak, "Ardahan'da etkili olan soğuk havaya rağmen sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çekimlerde ekibimiz büyük bir özveri ile çalıştı. Teknik olanakları kısıtlı imkanlara rağmen eksiksiz bir şekilde yapan ekip, çekimi de aynı heyecanla gerçekleştirdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber