SHCEK Genel Müdürü: Kurumumda partizanlık at koşturuyor

Haber Giriş : 17 Kasım 2005 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP iktidarında SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne getirilen İsmail Barış: Kurumda partizanlık at koşturuyor. Kokuşmuşlukla karşı karşıyayız

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, yaklaşık bir yıldır vekaleten yönettiği kurumda 'partizanlığın at koşturduğunu' söyledi. Çocukların altlarını ıslatmasınlar diye aç ve susuz bırakıldığını anlatan genel müdür İsmail Barış, "Bunlar olmuş arkadaşlar. Teftiş raporlarını açarım görürsünüz. Kurumuş, kokuşmuş bir kurumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Panelde konuştu

SHÇEK Saray Rehabilitasyon Merkezi'nin Ankara Ticaret Odası'nda düzenlediği 'Avrupa Birliği Sürecinde Engelli Birey' panelinde konuşan Barış, Türkiye'de engelliler üzerinden siyaset yapıldığını söyledi. "AB kapısında bir ülke olarak, kendimizi oralara layık gören bir ülke olarak baktığımızda, çok gerilerde olduğumuzu ifade etmek isterim" diyen Barış, Türkiye'de sosyal hizmetlerin zorunlu bir faaliyet olarak algılandığını vurguladı. Barış, özürlüler için yapılan faaliyetlerin yamalı bohça olmaktan çıkarılmasını istedi.

AKP iktidarı döneminde değiştirilen üç SHÇEK Genel Müdürü'nden biri olan Barış, kurumun partizanlıktan uzak bir kurum olması gerektiğini, partizanlığın 'p'sinin bile kuruma girmemesi gerektiğini vurgulayarak teftiş raporlarının tam tersini gösterdiğini anlattı. İsmail Barış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılmış arkadaşlar. Bu kurumda partizanca at koşturulmuş. Bu kurumda çocuklar altını ıslatmasın diye aç ve susuz bırakılmış. Olmuş arkadaşlar. Teftiş raporlarını açarım, görürsünüz. Kurumuş, kokuşmuş bir kurumla karşı karşıyayız. Herkes birbirinden tedirgin, herkes bezmiş durumda. Devleti yönetenler basamak olarak, atlama tahtası olarak kullanmışlar burayı. Her zaman siyasi rantlar peşinde koşmuşlar."

'Kanun hazırlanıyor'

Sosyal hizmet sisteminin her an raydan çıkabileceğini ifade eden Barış, bu hizmetlerin il özel idarelerine devredilmesiyle ilgili kanun taslağı hazırlandığını söyledi. Hazırlanan taslağın siyasi irade ve sivil toplum tarafından incelendikten sonra yürürlüğe gireceğini kaydeden Barış, devletin sosyal hizmetler alanından denetim ve kaynak aktarımı dışında elini çekmesini gerektiğini belirtti. Panelde Barış'tan sora söz alan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ertan Karamanoğlu ise sosyal hizmet sistemindeki sorunun 22 yıl önce yürürlüğe giren 2828 sayılı kanunun uygulanmamasından kaynaklandığını söyledi. "Tarih ve ülke 22 yıllık süre içinde bu kurumu bu hale getirenleri affetmeyecektir" diyen Karamanoğlu, SHÇEK Danışma Kurulu üyesi olmasına karşın hazırlanmakta olan yeni kanundan haberi olmadığını ifade etti. Karamanoğlu, yeni kanunun kamuoyu tarafından mutlaka tartışılması gerektiğini belirtti.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber