Lise öğrencisi, organlarıyla 4 kişiye hayat verdi

İzmir'de, geçen pazar günü parkta sigara dumanının birbirlerinin üzerine üflenmesi yüzünden çıkan tartışma sonrasında çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanan lise öğrencisi 14 yaşındaki Serhat Üner'in, tedavi gördüğü Buca Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ocak 2013 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencisi, organlarıyla 4 kişiye hayat verdi

İzmir'de, geçen pazar günü parkta sigara dumanının birbirlerinin üzerine üflenmesi yüzünden çıkan tartışma sonrasında çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanan lise öğrencisi 14 yaşındaki Serhat Üner'in, tedavi gördüğü Buca Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştükleri baba Ferhat Üner ve anne Melek Üner, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Serhat Üner'in iki böbreği Antalya'ya, kalbi Ankara'ya, karaciğeri ise Malatya'ya gönderildi.

Olay geçen pazar günü saat 15.00 sıralarında Buca Belediyesi arkasındaki Mehmetçik Parkı'nda meydana geldi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan Serhat Üner, arkadaşlarıyla gezmek için dışarı çıktı. Arkadaş grubundakiler, bir süre sonra parkta otup sohbet etmeye başladı.

HİÇ YOKTAN KAVGA ÇIKTI

Bu sırada yan taraflarında oturan başka bir gruptan sigara yakmak için çakmak isteyen Üner'in arkadaşları, sigara dumanını birbirlerinin üzerine üfleme yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup arasında bıçakların da kullanıldığı sokak kavgası çıktı. Arbede sırasında da Serhat Üner, başından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Serhat, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Buca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ, AİLE ORGANLARI BAĞIŞLADI

Yoğun bakım ünitesinde süren yaşam savaşı veren Serhat Üner'in beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştükleri Üner'in babası Ferhat Üner ve annesi Melek Üner, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Ameliyata alınan Serhat Üner'in iki böbreği Antalya'ya, kalbi Ankara'ya, karaciğeri ise Malatya'ya gönderildi. Talihsiz liselinin organları, bu 3 ildeki 4 hastaya yeni yaşamları için can aşısı oldu.

Öte yandan olayla ilgili araştırma başlatan polis, bıçaklamanın hemen ardından kaçan her iki gruptaki gençlerin kimliklerini tek tek tespit etti. Ardından da Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, yaşları 18'den küçük olan İ.Ç., M.Y. ve D.G.'yi yakaladı. İşlemlerin ardından, olayda bıçağı kullandığı ileri sürülen İ.Ç. tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÜLBEYAZ BÖBREK NAKLİYLE HAYATA TUTUNDU

Konya'da haftada üç gün diyalize giren 10 yaşındaki Gülbeyaz Bekçi, İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Serhat Üner'in ailesinin bağışladığı böbrekle Antalya'da hayata tutundu.

Konya'da yaşayan Kader ve Reşat Bekçi çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan Gülbeyaz, 7 ay önce şiddetli ağrı ve yüksek ateş ile götürüldüğü hastanede kronik böbrek yetmezliği teşhisi ile karşılaştı. Yapılan müdahalelere karşın Gülbeyaz'ın böbrekleri kurtarılamadı. Hastalığın teşhisinden sonra 5 kez krize giren ve ardından yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören Gülbeyaz, haftada üç gün diyalize girmeye başladı.

Gülbeyaz'ın annesi 29 yaşındaki Kader ve babası 34 yaşındaki Reşat Bekçi, kızlarının her geçen gün ölüme gittiğini görerek bağışçı olmak için başvuruda bulundu. Ancak çeşitli nedenlerle her ikisinin de verici olmasının mümkün olmadığı söylendi.

İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen Serhat Üner'in ailesinin bağışladığı böbrek, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla Gülbeyaz Bekçi'ye nakledildi.

Tek çarelerinin bağışçı bulmak ya da kadavradan böbrek çıkmasını beklemek olduğunu söyleyen baba Reşat Bekçi, kızının böbrek nakli olabilmesi için her gün dua ettiklerini söyledi. Baba Bekçi, "Kızım her gün dua ederek böbrek nakli olmak için kendini hazırlıyordu. Biz de her an onun yanında olduk. Dualarımızla yanındaydık. Allah nasip etti, İzmir'in Buca İlçesi'nde Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Serhat Üner'in ailesi tarafından bağışlanan böbrek kızıma nakledildi. Bağışçı aileye teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda ailesine gidip teşekkür edeceğiz" diye konuştu.

Kızının yattığı yoğun bakım ünitesinin kapısından ayrılmadan servise çıkacağı günü bekleyen baba Reşat Bekçi, şöyle konuştu:

"Kağıt toplayarak ailemin geçimini sağlıyorum. Yeşil kartla çocuklarımın tedavisini yaptırıyorum. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi çalışanlarına ve ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan'a teşekkür ediyorum. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Haftanın üç günü diyalize girmekten kurtulması mucize gibi kızım artık kardeşleriyle daha çok zaman geçirecek. Kardeşleri de ablalarını özlemekten kurtulacaklar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber