Maaş ödemeyen belediye başkanına hapis

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2013 14:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Maaş ödemeyen belediye başkanına hapis

Kendisi maaş aldığı halde belediyede görev yapan kamu görevlilerine düzenli maaş ödemeyen Elazığ İli Keban İlçe Belediye Başkanı Hadi Turan hakkında suç duyurunda bulunan dönemin Türk Yerel Hizmet-Sen Elazığ Şube Başkanı M.Akif Aladağ ve kurum çalışanlarının da ifadeleri üzerine Kasım 2009-Kasım 2010 tarihleri arasındaki maaşları ödememesi sebebi ile İçişleri Bakanı tarafından soruşturma izni verilmiştir.

Yapılan yargılama neticesinde Keban Sulh Ceza Mahkemesi Dosya No: 2012/ 22 Esas sayılı kararı ile Keban İlçe Belediye Başkanı Hadi Turan’a görevi kötüye kullanmaktan dolayı beş (5) ay hapis cezası verilmesine, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir. Aynı suçun birden fazla tekerrür etmesi üzerine beş (5) aylık ceza artırılarak altı ay yedi (6 ay 7) gün hapis cezasına çevrilmiş, bu hapis cezası ise 3.740 TL adli para cezasına çevrilmiş, sanığın bu para cezasını 20 eşit taksitte ödemesine hükmetmiştir.

Daha önce de 2009 Temmuz, ağustos, eylül, ekim aylarında ki maaş ödenmemesi sebebi ile oluşan görevi kötüye kullanma suçundan dolayı beş (5) ay hapis cezası almış olup, verilen ceza Yargıtay da temyiz aşamasındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber