Milletvekillerine yönelik yasa hazırlanıyor

Türk Parlamenterler Birliği, milletvekillerinin statülerini düzenleyen bir yasa teklifi çalışması yürütüyor. Düzenlemede, milletvekillerinin statüleri, sağlık harcamaları, pasaport alımı gibi konular da yer alacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milletvekillerine yönelik yasa hazırlanıyor

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekillerinin statülerine yönelik, anayasanın amir hükmü olan bir kanun çalışmasının bulunduğunu belirtti.

Dünya uygulamalarına yönelik örneklerin ellerinde olduğunu ifade eden Pakdil, bunları ve daha önce yapılan çalışmaları da değerlendirerek, bir yasa çalışması yürütmek istediklerini söyledi. Pakdil, bu konuyu, siyasi partilerle, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüklerini kaydederek, ''Daha önce de yapılan çalışmalar var, bütün bunları harmanlayacağız. Meclis Başkanı ile de tekrar görüşeceğiz'' dedi.

Pakdil, sadece emekli maaşlarıyla gündeme gelen bir Meclis, Parlamenterler Birliği istemediklerini vurgulayarak, 'Milletvekillerinin protokoldeki yerleri ne- Cumhurbaşkanı, Başbakan bir yere gidiyor, milletvekilleri karşılamaya katılmak istiyorlar ya da bir toplantı salonunda yer alacaklar. Konumu ne- Bunların belirlenmesi gerekiyor. Sağlık sorunları nedir, pasaport alımları konusu var. Bunların hepsinin belirleneceği çok fazla maddeli olmayan yasa çalışmasını en kısa sürede getireceğiz'' diye konuştu.

Düzenlemede, milletvekillerinin özlük haklarının gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Pakdil, partiler arasında mutabakat sağlanması halinde gündeme gelebileceğini kaydetti.

Bütün bu konuların tek bir çatı altında, bir düzenlemede olabileceğini dile getiren Pakdil, Türk Parlamenterler Birliği olarak bu işe ön ayak olmak istediklerini anlattı. Nevzat Pakdil, bu konuda partilerin çalışmaları ve Anayasa Mahkemesi'nin daha önce verdiği kararları inceleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber