Kazıklı Kervansaray Sahnesi yeniden yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Türk tiyatrosunun kurumsallaşması ve daha geniş kitlelere ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazıklı Kervansaray Sahnesi yeniden yapılacak

Bu amaçla Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi'nin özellikle bu tür tiyatral eğitim ve etkinlikler, oyunlar, seminerler ve workshoplar ile ulusal ve uluslar arası çalışmalara açık bir merkez olarak yeniden yapılandırılması hedefleniyor. Şehir Tiyatroları, projenin en etkin biçimde hayata geçirilebilmesi için ülke çapında sanatsal ve akademik çevrelerin görüşünü alıyor.

Bu amaca dönük olarak Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Veysel Sami Berikan'ı ziyaret eden Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erkek,

Anadolu Üniversitesi Dil tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan Karadağ ve Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Nurhan Tekerek, gerekli düzenlemenin Geleneksel Türk Tiyatrosunun taşıyıcı kolonları üzerinde nasıl projelendirilmesi gerektiği konusu üzerindeki görüşlerini aktardı.

Genel Sanat Yönetmenliği makamında son derece samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun kurumsallaşması açısından yapılan bu çalışmaya gönülden destek olduğunu dile getiren akademisyenler, "Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun çağdaş bir mekana kavuşmasını ülke çapında eksikliği hissedilen son derece önemli bir konu olarak değerlendiriyor; projenin bu alanda yeni bir renk, yeni bir soluk ve yeni bir boyut getireceği inancını taşıyoruz" diye konuştu.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Berikan da, Geleneksel Türk Tiyatrosu ortak paydası üzerinden kurumsal ilişkilerin geliştirilmesinin son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, "Organizasyonun sürekliliği, başarısı ve amacına uygun şekilde hayata geçirilebilmesi için bize zaman ayırdınız, değerli fikirlerinizi paylaştınız.

Emeğiniz ve yüreğiniz için kurumum adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber