Alaşehir'de yağmurdan iki ev yıkıldı

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, dün geceden bu yana aralıksız yağan yağmur; biri iki katlı, iki yığma toprak evin yıkılmasına neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alaşehir'de yağmurdan iki ev yıkıldı

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, dün geceden bu yana aralıksız Yağan sağanak yağmur biri iki katlı, iki yığma toprak evin yıkılmasına neden oldu. Yıkılan evlerde kimsenin bulunmaması can kaybını önledi. Alaşehir'de dün gece başlayan ve halen devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, biri Soğuksu Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki Macide Sınmaz (80) ve Kenan Evren Caddesi'ndeki Şevket Döğer'e ait toprak sıvalı iki yığma tuğla ev, bugün saat 10.00 sıralarında büyük bir gürültüyle yıkıldı. Alaşehir'in SİT ilan edilen sur içinde kalan bölgesindeki evlerden birinde uzun süredir kimsenin yaşamadığı öğrenildi. İstiklal Caddesi'ndeki iki katlı evde yaşayan Macide Sınmaz'ın, dün (Cuma) evinde düşüp yaralanması nedeniyle birlikte yaşadığı oğlu Hayati Sınmaz (38) ile Manisa Celal Bayar Hastanesi'nde olması olası bir faciayı önledi.

HAFRİYATINI BİLE KALDIRAMIYORLAR

Bölgenin SİT alanı olması nedeniyle yıkılan evlerin hafriyatını bile Anıtlar Kurulu'nun izni olmadan kaldıramadıklarını belirten MHP'li Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Yıkılan İstiklal Caddesi'ndeki ev köşe başındaydı. Bu nedenle enkaz nedeniyle bulunduğu caddenin kısmen, kesiştiği Sakarya Caddesi'nin de tamamen trafiğe kapatılmasına neden oldu. Yıkılan binaların çevresini sadece güvenlik çemberine alabildik. Pazartesi günü Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinleri alıp, enkazı kaldıracağız. Bölgenin SİT olması nedeniyle burada evi olanlar bakım ve onarım yapamıyorlar. Diğer evler için de aynı tehlike söz konusu. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Yağış devam ediyor. İnşallah, başta yıkılan bina olmaz" dedi.

Evlerine bir çivi çakamamaktan yakınan mahalle sakinlerinden Turgut Usluer, mağdur olduklarını belirtip, "Evlerimizin üzerimez yıkılmasından korkar olduk. İlçe çöplüğe döndü. SİT olduktan sonra ne onarım yapılıyor ne de yaptırılıyor. Çaresiz ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

PTT'den emekli memur Fatma Alevli de mahalledeki bakımsılık nedeniyle sahipleri tarafından terkedilen evlerin haşeratların barındığını, alkol ve uçucu madde bağımlılarının sabahladığı yerler haline geldiğine dikkati çekip, "Bu evlerin sahipleri ve belediye hiçbir şey yapmıyor. Polis arıyoruz. Polis gelip, viran haldeki bu evlerdeki bu kişileri çıkartıyor. Ancak, tekrar geliyorlar. Polis, devamlı bu kişilerin başında nöbet tutamaz. Bir an önce bunun önlemi alınmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber