'Kilis'te Vali suçluları koruyor' iddiası

Haber Giriş : 18 Kasım 2005 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir çete iddiası da Kilis'te gündeme geldi. İddiaya kaynaklık eden olay eski milletvekili ve eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin'in geçen haziran ayında öldürülmesi. Aileden Cevdet Çetin, vali Aslan Kütükçü ile jandarma komutanını suçluları korumakla suçladı. Çetin, 'JİTEM elemanı' gibi iddialarla Şemdinli'yle çok benzeşen olayda, dokuz yıldır kırmızı bültenle aranan katil Orhan Aslan'ın Kilis'te kaldığı halde yakalanmadığı gibi, korunmasının hesabının sorulmasını istiyor.

'Sorumlu validir' demişti

Cevdet Çetin, yargıya ilettiği dilekçelerinde de açıkça yer verdiği iddia ve sorularını Radikal'e şöyle sıraladı:

Neden jandarma: Babamın öldürülmesi kent merkezinde olduğu halde, neden polis yerine jandarma müdahale etti. Olaydan iki dakika sonra jandarma olay yerine geldi, 500 metre ötedeki polis neden devrede değildi.

Yanlış anons kimin?: Cinayetten kısa süre telsizlerden suç anonsu yapılarak polisler başka yöne çekildi.

Binbaşının tehdidi: Jandarma binbaşı Semih, bana 'Baban öldürülmeden önce Orhan Aslan'a (firari) 50 milyar vermiş, seninle çok görüşeceğiz' dedi. Başka istihbarat görevlileri ise 'Bu olayı eşelemeyin' diye konuştu.

Korumalar kaldırıldı: Vali Aslan Kütükçü, babamın başkanlığı bitince 1999'da verilen korumalarını kaldırttı, tehdidti bile bile bunu neden yaptı?.

Bu çete değil mi?: Vali olay anında neredeydi, emniyet müdürü neden izinliydi. Ağabeyimin 'Bana bir şey olursa sorumlu validir' demesinin hiç anlamı yok mu?

Araçtaki istihbarat notları: Olayda kullanılan araç üç gün sonra bir polis memurunun üzerine tescil edilmiş. Bu arabada babam aleyhine tanzim edilmiş olan, 'istihbarat raporları olduğu' duyumlarım vardır.

O bir JİT muhbiri mi?: Cinayeti işleyene yataklık eden Mustafa Demir Suriye uyruklu, sonradan Türk vatandaşlığına geçmiştir, Jandarma İstihbarat Teşkilatı'na muhbir olarak hizmet etmektedir.

Savcı Çetin'i dinledi

Çetin'in valiye soruşturma açılması talebi İçişleri Bakanlığı'nca reddedilince, bunun iptali için Danıştay'a dava açtı. Vali Aslan Kütükçü dışında ise Jandarma Komutanı Binbaşı Semih ile İstihbarat Şube Müdürü Gürsel'i de olayları örtbas etmekle itham etti. çetin'in çabaları sonuçsuz kalmadı. Adalet Bakanlığı, konunun kendisine aktarılması üzerine Kilis Başsavcılığı'nı aradı. Başsavcılık da önceki gün Çetin'in şikâyetlerini dinledi.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber