4 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde ihmal iddiası

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde grip nedeniyle ateşi yükseldiği için ailesi tarafından hastaneye götürülen 4 yaşındaki Saadet Çelik sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 16:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
4 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde ihmal iddiası

Küçük kızın doktorların ilgilenmemesi nedeniyle öldüğünü iddia eden ailesi suç duyurusunda bulundu.

Siverek'in Kargaşı Köyü'nde yaşayan 25 yaşındaki 4 çocuk annesi Amber Çelik, eşi İstanbul'da çalıştığı için hastalanan kızı Saadet'i yakınlarının yardımıyla Siverek Devlet Hastanesi'ne getirdi. Grip olan ve aniden ateşi yükselen küçük kız, acil serviste yapılan müdahale sonrası Çocuk Servisi'ne yatırıldı. İddiaya göre, servise alındıktan sonra serum bile takılmayan Saadet Çelik, saat 03.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Kızının ölümü ile yıkılan anne ve yakınları, öğle saatlerinde adliyeye giderek, Saadet Çelik'in ölümünde ihmali bulunduğu iddiasıyla hastane doktorları ve yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

"KIZIMA SERUM BİLE TAKMADILAR"

Suç duyurusunun ardından savcılık ölüme ilişkin inceleme başlattı. Siverek Devlet Hastanesi'nde ön otopsisi yapılan küçük kızın cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Siverek Devlet Hastanesi önünde toplanan yakınları ise hastaneye tepki gösterdi. Yaşamını yitiren küçük Saadet'in Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan annesi Amber Çelik, defalarca çağırmalarına rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia etti. Grip olan kızının ateşinin yükselmesiyle hastaneye geldiklerini söyleyen Amber Çelik, "Eşim İstanbul'da çalıştığı için kızımı yakınlarımın yardımıyla hastaneye getirdim. Acil serviste tahlil yaptılar ve kızımın sıvı kaybettiğini söyleyerek yatırılmasını karlaştırdılar. Çocuk Servisi'ne alınan kızıma saatlerce kimse bakmadı. Ne serum takıldı, ne iğne yapıldı. Kızımın sürekli ateşi yükseliyordu ve ben defalarca hemşireyi, doktoru çağırmama rağmen kimse gelmedi. Kızım avuçlarımın içerisinde göz göre göre öldü. Kızımın ölümünden nöbetçi doktor ve hemşireler sorumludur. Benim yüreğim yanıyor, onlar da cezalarını çeksinler" dedi.

Saadet Çelik'in dayısı Kazım Çelik ise yeğeninin ölümünden doktor ve hemşireleri sorumlu tutarak, "Dün akşam Saadet'i hastaneye getirdik. Doktorlar böbreklerinde sıvı kaybı olduğunu gerekçe göstererek tedavisi için çocuk servisine yatırdılar. Serviste defalarca çağırmamıza rağmen hiç bir doktor gelmedi. Gece geç saatlerde Saadet fenalaşınca nöbetçi hemşireye haber verdik. Gelip çocuğumuza baktı ve bir şeyi olmadığını söyledi. Doktorları aradık ama kimse ilgilenmedi. Zaten Saadet de kısa süre sonra öldü. Saadet'i burada hastalık değil, doktorların ihmali öldürdü" iddiasında bulundu.

Ailenin ihmalle suçlayarak şikayetçi olduğu Siverek Devlet Hastanesi yetkilileri ise konunun savcılık tarafından incelendiğini belirterek açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber