Su şebekesi patladı, köy su altında kaldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin su ihtiyacını karşılayan şebekenin Eymirli köyünden geçen bölümünde aşırı basınçtan patlama meydana geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Su şebekesi patladı, köy su altında kaldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin su ihtiyacını karşılayan şebekenin Eymirli köyünden geçen bölümünde aşırı basınçtan patlama meydana geldi. Köydeki çok sayıda ev ve ahır ile tahıl depolarını su bastı.

Nusaybin ilçesi yakınında bulunan Bagok dağındaki Beyazsu kaynağından, 200 bin nüfuslu Kızıltepe ilçesine içme suyu aktaran şebekenin, ilçenin Eymirli köyünden geçen bölümünde aşırı basınçtan patlama oldu. Patlayan borudan akan tonlarca su 1500 nüfuslu Eymirli köyündeki birçok ev ve ahırın yanısıra tahıl depolarına da doldu. Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday, köye giderek su tahliye çalışmalarını yerinden takip etti.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Köy sakinlerinden İbrahim Akın, su şebekesinin evlerin yanından geçtiğini bu nedenle sürekli bu sorunun yaşandığını belirtti. 2007 yılında hizmete sokulan su şebekesinin köylerinden geçen bölümde geçen yıl eylül ayında da patlama olduğunu hatırlatan İbrahim Akın, zararlarının karşılanmasını istedi.

ZARAR TESPİTİ YAPILMALI

Yine köy sakinlerinden İdris Kılıç ise, "Depolara dolan suyla tonlarca buğday ve mercimek zarar gördü. Mardin Valiliği bu zararımız karşısında sessiz kalmamalı ve zarar tespit çalışması başlatmalıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber