Okullara, PKK uyarısı

Haber Giriş : 21 Kasım 2005 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, PKK'nın olası eylemlerine karşı öğretmenleri uyardı. Yayınlanan genelgede, sabotajlara karşı alınacak önlemler sıralandı ve personel emniyetinin sağlanması istendi...

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Hakkari ve Van'da halkı provoke ederek ?Serhildan' türü eylemlere çekmek isteyen bölücü terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in muhtemel sabotaj ve saldırılarına karşı tüm öğretmenleri uyardı. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci tarafından 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, ?Bina giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri ile personel emniyeti' konulu genelge gönderildi. Savunma Sekreterliği tarafından hazırlanan genelgede, bölücü örgütün gerçekleştireceği olası sabotajlara karşı alınacak önlemler tek tek açıklanarak, personel emniyetinin sağlanması istendi.

Ülke huzurunu bozmak istiyorlar

Genelgenin giriş bölümünde, şu ifadelere yer verildi: ?Bölücü faaliyetlerde bulunan gruplar, ülkemizde başta Güneydoğu ve Doğu Anadolu olmak üzere özellikle büyük şehirlerde hedef seçtikleri, insanlar yanında devleti yıpratacak, sansasyon etkisi yaratacak önemli tesis, kuruluş ile toplu taşıma araçlarına terör ve sabotaj eylemlerinde bulunarak ülke bütünlüğünü, huzur ve güveni sarsmayı amaçlamaktadır. Bakanlığımız, merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşta, böylesi istenmeyen üzücü olaylarla karşılaşılmaması için ilgili yönetmelik, talimat ve yönerge esarları çerçevesinde güvenlik önlemlerinin alınması sağlanacaktır.'

Vekillere de kayıt tutulacak

Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla ülke çapındaki ilköğretim okulları ve liselere gönderilen genelgede alınacak tedbirler şöyle sıralandı:

Daimi Giriş Kartı mesai süresince sol yaka ve boyna takılı olarak taşınacaktır.

Bakan, Müsteşar, Müşavirler güvenlikten sorumlu birime bildirilmeden görev yerine gelip çalışma yapabilirler. Bu durumda güvenlik ve nöbetçi memurluğunca ?Kayıt Defterine' çalışma yapan üst düzey yöneticilerin kayıtları yapılarak giriş ve ayrılış zamanları belirtilir.

Müracaat memurları ziyaretçilere ait olan silah, tabanca, bıçak, paket vb. eşyaları teslim aldıktan sonra belge düzenleyerek ziyaretçiye misafir giriş kartı verecektir.

Gelen ziyaretçinin milletvekili olması halinde, dokunulmazlıkları olduğu için sadece ?Ziyaret ve iş kaydı defterine' kayıtları yapılarak isteklerine yardımcı olunacak.

Müracaat memuru durumundan şüphelendiği ziyaretçiyi kontrol altına alarak güvenlik ve ilgili amire haber verecek.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber