Kart dolandırıcısı baba ile kızı aynı adresi verince yakalandı

Adana'da 74 farklı kişi adına telefonla kredi kartı müracaatında bulunan 53 yaşındaki M.B.ile kızı 22 yaşındaki S.B., kredi kartı için aynı adresi verince yakalandılar.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kart dolandırıcısı baba ile kızı aynı adresi verince yakalandı

Adana'da 74 farklı kişi adına telefonla kredi kartı müracaatında bulunan 53 yaşındaki M.B. ile kızı 22 yaşındaki S.B., kredi kartı için aynı adresi verince yakalandılar.

İddiaya göre, tarım işçiliği yapan ve dolandırıcılık suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan M.B., telefonla aradığı bankaya farklı vatandaşlık numaralarını bildirerek kredi kartı başvurusunda bulundu. İrtibat telefonu ve kartın teslim yeri olarak hep aynı adresi veren M.B., 74 kez bankaya başvuruda bulundu. Kredi kartı başvurularını inceleyen banka görevlileri, adreslerin aynı olmasından şüphelenerek polisten yardım istedi. Bankanın müracaatı üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, sesli yanıt sisteminin bant kayıtlarını incelemeye aldı. Ekiplerin yaptığı incelemede, kredi kartı başvurusu yapan 74 farklı ismin de aynı ses olduğunu tespit edildi. Müracaatlar sırasında bankaya bildirilen adresi takibe alan ekipler, M.B. ile babasına yardım ettiği anlaşılan yüksek okul öğrencisi olan kızı S.B.'yi gözaltına aldı. Şüphelinin evinde bulunan 3 bilgisayara el kondu.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan M.B.'nin, aynı yöntemle başka banka şubeleri ve illerde de dolandırıcılık yaptığı belirlendi. İfadesinde "Ekonomik durumum kötü. Kızımı evlendirme hazırlığındayım, paraya ihtiyacım vardı" dediği öğrenilen M.B. ile kızı S.B. nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber