Tedavi gördüğü diyaliz merkezini unutmadı

Amasya'da böbrek hastası Arslan Coci, nakil olup sağlığına kavuştuktan sonra tedavi gördüğü Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'ne maddi ve manevi yardımlarda bulunuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tedavi gördüğü diyaliz merkezini unutmadı

Amasya'da böbrek hastası Arslan Coci, nakil olup sağlığına kavuştuktan sonra tedavi gördüğü Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'ne maddi ve manevi yardımlarda bulunuyor.

Coci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine 18 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu daha sonra babasından alınan böbreğin kendisine nakledildiğini söyledi.

Babasından nakledilen böbrekle 9 yıl yaşamını sürdürebildiğini daha sonra tekrar hastalığının nüksettiğini belirten Coci, şunları kaydetti:

"Nakil olduktan 9 yıl sonra hastalığım tekrar nüksetti ve Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'nde diyalize girmeye başladım. Diyaliz merkezinde 4 yıl tedavi gördükten sonra 2009 yılında eniştemin verdiği börekle tekrar nakil oldum. Şuan normal bir şekilde yaşantımı devam ettiriyorum. İş yerime gidiyorum hiç kimseye ve hiçbir makineye bağlı kalmadan hayatımı sürdürüyorum."

-"Kendi organlarını da bağışladı"-

Tedavi gördüğü hastanenin eksiklerini tek tek gözlemlediğini ifade eden Coci, "Gözlemlerim sonucu diyaliz merkezindeki eksiklikleri biliyordum ancak, yetkililerden de bilgi alarak diyaliz merkezindeki eksiklikleri belirledik. Kendim nalburluk yapıyorum, tedavi gördüğüm diyaliz merkezinin tuvaletini, banyosunu ve tabanlarını yeniledim, boya ve badanasını yeniden yaptım ve odalarını da yeniden düzenledim. Buraya sık sık geliyorum ve diyaliz merkezinde tedavi gören arkadaşlarımla sohbet ediyorum ve onlardan moral veriyorum" diye konuştu.

Organ naklinin önemini en iyi kendisinin bildiğini kaydeden Coci, "Bence bir insanın başka bir insana hayat vermesinden güzel bir şey yok. Ben sağlıklı olan herkese organlarını bağışlamasını öneriyorum. Ben bütün organlarımı bağışladım biz bu yola baş koyduk bundan sonra elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" şeklinde konuştu.

-"Coci bizi unutmadı"

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Başhekimi Mumin Sarıkulak, hastane bünyesinde kurulan diyaliz merkezinde bulunan 5 makineyle 20 hastaya hizmet verdiklerini ifade ederek, "Arslan Coci'nin ilk teşhisini ben koydum, uzun bir süre diyaliz merkezimizde tedavi gördü, nakil olduktan sonra sağlığına kavuştu. Arslan Coci bizi ve burada kendisiyle tedavi göre arkadaşlarını unutmadı. Diyaliz merkezimizi sık sık ziyaret ediyor, bize sürekli diyaliz merkezi için bir şeyler yapmak istediğini söylüyor. Bizde eksiklerimizi bildirdik sağ olsun elinden geldiği kadar eksiklerimizi giderdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber