Ziraat mühendislerine yeni istihdam kapısı

Haber Giriş : 22 Kasım 2005 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, tarım danışmanı çalıştıran kooperatişere teşvik primi verilmesi yönündeki çalışmaları nın, işsiz ziraat mühendislerini umutlandı rdığı bildirildi. Adana Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, yaptığı açıklamada, bakanlığın kararı doğrultusunda tarım danı şmanları için verilecek prim için kooperatiflerin başvurularının alındığını belirtti.

Kooperatif ler aracılığıyla yapılan süt üretiminde kilo başına 30 YKr prim verildiğ ini anlatan Keskin, tarım danışmanı çalıştıranlara yapılan ödeneğin 55 YKr olarak belirlendiğini vurguladı. Uygulamanı n ilgi göreceğine inandığını ifade eden Keskin, ''Prim sistemindeki amaç, öncelikle üretim kalitesini yükseltmek. Halkın daha sağlıklı süt tüketimini sağlamaktı r. Ancak, bu uygulama, işsiz ziraat mühendislerine de yeni iş kapısı aralayacak'' dedi. Keskin, başvuru sahiplerinin önce ziraat mühendisi çalıştırdıklarını belgelediklerini, daha sonra da sattıkları süt miktarı nı gösteren faturaları ibraz ettiklerini ifade ederek, ''Belgelerini tamamlayanlar primden faydalanıyor'' diye konuştu.

Uygulamanın hem kooperatif leri hem de ziraat mühendislerini mutlu etmenin yanında, süt işleyen sanayi tesislerinden de destek gördüğünü anlatan Keskin, şunları söyledi: ''Bakanlığımızca 2 yıl önce uygulamaya konulan "Bin Köye Bin Tarımcı" projesi kapsamında, mühendisler iş sahibi oldu. Bundan da önemlisi köylülerimiz artık daha bilinçli tarım yapmaya başladı.''

Keskin, tarım danışmanı projesinde olduğ u gibi kooperatiflerdeki ziraat mühendisi istihdamı uygulamasının da avantajları nın ilerde anlaşılacağını ifade etti.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber