Sen misin öğrenciye 'süt için' diyen öğretmen

Haber Giriş : 22 Kasım 2005 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Şarköy'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay duyanları şaşkına çevirdi ve kapitalist mantığın insanların ilişkilerini nasıl etkilediğini göz önüne serdi.

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay duyanları şaşkına çevirdi. İddialara göre sınıf öğretmenleri Yeşim Keskin ve Zehra Acar, öğrencilerine derslerde ''Kantinden abur cubur şeyler yemeyin. Sağlıklı beslenmeniz gerekir. Bu nedenle kola ve cips yerine süt için' önerisinde bulundu. İlköğretim öğrencileri öğretmenlerinin bu önerisinden sonra kantine uğramaz oldu. Evlerinden yiyecek ve süt getiren öğrencilerin bu durumu ise kantin işletmecisinin gözünden kaçmadı.

ÇOCUKLAR KANTİNE UĞRAMAZ OLUNCA...

Kantinci Ümit Baki (45), bir süre gözlemlediği bu durumu daha sonra bir dilekçe ile okul müdürüne bildirdi. Okul müdürü de konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletti. Olayı araştırmak için bir kişi görevlendirildi.

Şarköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu kantin işletmecisi Ümit Baki (45), öğretmenlerin telkini yüzünden iflas noktasına geldiğini söyledi.

Baki, öğretmenleri bu nedenle şikayet ettiğini belirterek şunları söyledi: 'Öğretmenler öğrencilerin ayran dışındaki içecekleri içmesini yasakladı. Ben okul kantinine 750 YTL kira veriyorum. Okula gelir sağlıyorum. Sattığım ürünler sağlığa zararlı olsa Sağlık Bakanlığı'nın yasak koyması gerekirdi. Her yerde cips serbest, burada yasak konulmaya çalışılıyor. Çocuklar korkudan kantine yaklaşamıyor. Ben de olaya el konmasını istedim.'

SAĞLIKLI BESLENİN DEMEK SUÇ MU

YEŞİM Keskin'in 13, Zehra Acar'ın ise 20 yıllık öğretmen oldukları öğrenildi. Basına açıklama yapmaktan kaçınan öğretmenlerin yakın çevresine, 'Öğrencilerimizin sağlıklı büyümeleri için böyle telkinlerde bulunduk. Ancak bunu kantincinin gelirini düşürmek amacıyla değil, çocukların sağlıklarını düşündüğümüz için yaptık' dedikleri öğrenildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber