Başkale'de kurt nöbeti

Van'ın Başkale İlçesi'nde etkili olan kar yağışı ve aşırı soğuklardan dolayı aç kalan kurtların Kale Mahallesi'ne gelerek 3 köpeği parçalamasının ardından mahalle sakinleri silahlarla nöbet tutmaya başladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkale'de kurt nöbeti

Van'ın Başkale İlçesi'nde etkili olan kar yağışı ve aşırı soğuklardan dolayı aç kalan kurtların Kale Mahallesi'ne gelerek 3 köpeği parçalamasının ardından mahalle sakinleri silahlarla nöbet tutmaya başladı. Dün gece yine mahalleye gelen kurtlardan biri tüfekle öldürüldü.

Son günlerde etkili olan kar yağışı ve aşırı soğuklar yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Van'ın Başkale İlçesi'nde yiyecek bulamayan 5 kurt, önceki gece Kale Mahallesi'ne inerek 3 köpeği parçaladı. Bunun üzerine mahalle sakinleri kurtları öldürmek için silahla nöbet tutmaya başladı. Dün gece yine sürü halinde mahalleye gelen kurtlar bir süre köpeklerle boğuştu. Bu sırada tüfekleriye dışarı çıkan mahalle sakinleri kurtlara ateş açtı. Bir kurt öldürülürken, diğer kurtlar ise dağlık alana kaçtı.

Mahalle sakinleri ilk defa kurtların ilçe merkezine kadar indiğini, tedirgin olduklarını ve gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber