Doğumda kafası kopan bebekle ilgili yeni bilgi

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, 34 yaşındaki Ayşe Erdin'nin doğumu sırasında meydana gelen üzücü olayla ilgili açıklama yaptı. Kadının önceki doğumlarıyla ilgili de ilginç bir bilgi ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğumda kafası kopan bebekle ilgili yeni bilgi

Murat Erdin, eşinin 4. doğum yaptığını belirterek, evde yapılan her iki doğumunda da çocuklarının sağlıklı olduğunu söyledi. Hastanede eşinin yaptığı doğum sırasında şu an 4 yaşında olan çocuğunun kolunun zorlanarak çıkartılması üzerine sinir damarının kopması sonucu kolunu kaldıramadığını ifade eden baba Erdin, "Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1989 yılında Çukurca ilçesi Kavuşak köyünden göç ederek Hakkari'ye yerleştim. İşsiz olduğum için yaz aylarında inşaatlarda, kış aylarında ise fırınlarda çalışıyorum. Eşimle birlikte 5 nüfusum bulunmaktadır. Doğum esnasında bebeğimin kafası koparıldı. Aile olarak bunun psikolojisini yaşıyoruz. Eşim evde iki doğum yaptı, her iki çocuğumuz sağlıklı doğdu. Hastanede yapılan doğumlarda ise yine eşim doğumda zorlanarak 4 yaşındaki Ramazan'ın kolunu çekerek sinir damarına zarar verildi. Şu anda kolunu kaldıramıyor. Yani sakat oldu. Önceki günde eşimi hastaneye götürdüm. Doğum sırasında dünyaya gelen kız çocuğumun kafasını koparttılar. Kopan kafasını eşimin gözleri önünde diktikleri için eşim baygınlık geçirmiş. Aile olarak psikolojimiz bozuldu.

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan konuyla ilgili olarak şunları söyledi, "Annenin tedavisinin yanında psikolojik destek sağlıyoruz. Bugün sabah aile ile ilgili çok güzel bir gelişme oldu. Ailenin diğer bebeği de doğum esnasında kolundan dolayı bir rahatsızlığının olduğunu söylediler. İstanbul'dan Çapa Tıp Fakültesinde bir hocamız aradı. Ailenin bu çocuğu ile ilgili tedavinin karşılanacağını ve onları beklediğini söyleyerek iletişim adresini aldılar. Bu konuyu sabah aile ile paylaştık. Bebeğini kaybeden ailenin en azında diğer çocuğunun da sağlığına kavuşması içinde elimizde geleni yapacağız" dedi.

HASTANE YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, 34 yaşındaki Ayşe Erdin'nin doğumu sırasında meydana gelen üzücü olayla ilgili açıklama yaptı.

Vakkas Özmercan, yaklaşık iki gün önce Hakkari Devlet Hastanesi'nde çok üzücü bir olayla karşılaştıklarını belirtti. Özmercan,"Ben bu olay esnasında ilçe programındaydım. Aile ile iletişim kuramadığım için basına olumsuz yansıyan bu haberden dolayı hepimiz üzüntülüyüz. Ancak gelir gelmez akşam ekiple birlikte yöneticilerden bilgi aldık. Ertesi gün sabah valilikle bununla ilgili idari soruşturma için gereğini yaptı. Bakanlıkla hemen irtibata geçerek bununla ilgili müfettiş görevlendirileceğini söylediler. Ben dün aile ile görüştükten sonra onların acısını paylaştık. Aileyi ziyaret ettik. Bu olayın hiç olmamasını isterdik. Ancak bebeğin ölü doğumundan sonra annenin hayatı için böyle bir tıbbi gereklilik olduğunu arkadaşlarımız söylediler. Fakat bu konuda aileye şu sözü verdim. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Eğer bu konuda bir mağduriyet yaşanmışsa bunun gereğini yapacağız ve takipçisi olacağız. Annenin tedavisinin yanında psikolojik destek sağlıyoruz. Bugün sabah aile ile ilgili çok güzel bir gelişme oldu. Ailenin diğer bebeği de doğum esnasında kolundan dolayı bir rahatsızlığının olduğunu söylediler. İstanbul'dan Çapa Tıp Fakültesinde bir hocamız aradı. Ailenin bu çocuğu ile ilgili tedavinin karşılanacağını ve onları beklediğini söyleyerek iletişim adresini aldılar. Bu konuyu sabah aile ile paylaştık. Bebeğini kaybeden ailenin en azında diğer çocuğunun da sağlığına kavuşması içinde elimizde geleni yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber