Rektör'e anjiyo yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, "Anjiografide, Rektör Yücel Aşkın'ın koroner damarlarda kan akımının yavaş olduğu, sağ koroner arter dalında plak ve sol inen arter orta kısmında ise yüzde 65 oranında darlık saptandı" dedi. Şahin, Araştırma Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın 13 Kasım tarihinden bu yana hastanede izlendiğini ifade ederek bugün şartların uygun olması üzerine Koşuyolu Hastanesi'nde Rektör Yücel Aşkın'ın anjiografik incelemesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şahin şöyle devam etti:

"Sonuç olarak koroner yavaş akımı hızlandırmak yani tedavi etmek üzere bir tıbbi tedavi planlandı. Bu hafta ve gelecek hafta hocamıza ilaç tedavisi uygulanacak. Akabinde de dar bölgeye stent yerleştirilecek."

Şahin, damarda yüzde 65'lik darlık tespit edilmesinden dolayı Aşkın'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu kaydetti.

Eskisi gibi her kalp hastasını ameliyat etmediklerini anlatan Şahin, "Şu anda hocamızın kalbini, ameliyatla değil stent koyarak tedavi etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Şahin, Rektör Aşkın'ın kalp rahatsızlığı dışında prostat enfeksiyonu geçirdiğini, psikolojik tedavi aldığını, psikolojisinin ise zaman zaman kaygılandırdığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber