Buz sarkıtları tehlike oluşturuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava nedeniyle çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike oluşturuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Buz sarkıtları tehlike oluşturuyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çatılarda oluşan buz sarkıtları, havanın ısınmasıyla birlikte düşerek, saçak altında yürüyen vatandaşlara ve park halindeki araçlara zarar veriyor.

Halk Caddesi üzerinde yürürken kafasına buz sarkıtı düşen Ayşe Abat (54) Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan müdahalede Abat'ın kafasına dikiş atılarak, tedavisi yapıldı.

Gaziler meydanında da park halindeki bir aracın üzerine kar yığını düşmesi sonucu maddi hasar meydana geldi. Vatandaşlar,iş yerleri önündeki buz tutan kaldırımları temizledi, çatılarda oluşan buz sarkıtlarını kırdı. Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ile belediye ekipleri, saçak altından yürümemeleri ve araçlarını bina önlerine rastgele park etmemeleri konusunda vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunuyor.

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr İsa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son haftalarda havaların ısınmasıyla çatılardan kar ve buz düşmesi sonucu yaralanarak acile gelen hasta sayısında artış olduğunu söyledi.

Vatandaşların özellikle öğlen saatlerinde cadde ve sokaklarda yürürken bina çatılarında oluşan buz sarkıtlarına çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Kaya, aksi takdirde istenmeyen kazaların olabileceğini ifade etti.

Kaya, şunları kaydetti:

"Ani ısınmadan bina çatılarından düşen buz ve kar yığınlarından dolayı kafasına buz düşmüş ve çeşitli yerlerinden yaralanan hasta sayısı son haftalarda biraz artmaya başladı. Çok şükür ciddi bir kazayla gelen, ciddi bir yaralanması olan hastamız olmadı. Ama yine de küçük yaralanmayla gelen hasta sayımız son haftalarda biraz arttı. Bu nedenle özellikle havalar ısındığı için vatandaşlarımızın biraz daha bu konuda duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor. Allah korusun çok ciddi sonuçları olan yaralanmalar da oluşabiliyor."

Buz sarkıtlarının önemli sağlık problemlerine de neden olabileceğinin altını çizen Kaya, özellikle hayati tehlikelere ulaşabilecek kafa yaralanması veya hayati fonksiyonları etkileyebilecek omurilik yaralanmalarına yol açabileceği için bu haftalarda vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber