Engellilerin hayatını kolaylaştıracaklar

İzmir İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, kentteki engellilerin mal ve hizmetlerle toplumsal hayatın tüm unsurlarına eşit erişimine katkıda bulunmak amacıyla proje hazırladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engellilerin hayatını kolaylaştıracaklar

İzmir İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, kentteki engellilerin mal ve hizmetlerle toplumsal hayatın tüm unsurlarına eşit erişimine katkıda bulunmak amacıyla proje hazırladı.

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Himmet Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında müdürlük olarak 1 yıl içinde bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Bunlar arasında yer alan "Engelsiz Düşler" projesi ile İzmir'deki engellilerin mal ve hizmetler ile toplumsal hayatın tüm unsurlarına eşit erişimlerine katkıda bulunmayı amaçladığını ifade eden Uygun, "Engelliler ilgili kurum ve kuruluşlar arası diyalogların geliştirilmesini ve onların karar alma süreçlerine etkin katılımının sağlanmasını, sosyal yaşam alanlarına entegrasyonlarını hedefliyoruz" diye konuştu.

Uygun, proje kapsamında engellilerle ilgili 23 kurum ve 100 katılımcı arasında işbirliği ve diyalog geliştirilmesini için çalıştay düzenleyeceklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Bir Gün Ben Ol kampanyası ve 2 bin adet kitapçıkla engellilere karşı toplumda empati ve farkındalık geliştirmeye çalışacağız. Gözlerimi Suda Açtım faaliyeti ile 20 özürlünün sosyal yaşama entegrasyonları sağlanacak. Projenin faaliyetleri arasında Görme engellilere yönelik 500 kent rehberi hazırlanması, engellilerle ilgili sivil toplum örgütü yönetim kurulu üyelerinden 50 kişiye 2 günlük Gönüllü Yönetimi eğitiminin verilmesi bulunuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber