Rektörlere 'Santez' teşekkürü

Kültür Bakanlığı Çini ve Seramik Sanatçı Abdurrahman Yıldız Başkanlığındaki heyet, "Santez" projesine vermiş oldukları desteklerden dolayı Bilecik Şeyh Edebali ve Sakarya Üniversitesi Rektörlerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektörlere 'Santez' teşekkürü

Ülke Değerlerini Tanıtma, Kültür ve Sanatını Geliştirme Derneği, Kütahya Seramik ve Çini Sektöründe E-Ticaret Tabanlı Yeni Ürün Geliştirme Süreci Tasarımı ve Uygulamaları Konulu "Santez" projesine vermiş oldukları desteğe teşekkür etmek için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı makamlarında ziyaret etti.

"Kütahya ÇİNİSİ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT"

Kütahya seramik ve çiniciliğin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan projeyle e-ticaret tabanlı pazarlama, Etik Kurulu oluşturma, sisteme uygun üreticileri kabul etme, web sayfalarında üyeleri tanıtma gibi hedefler öngörüldüğünü anımsatan Ülkemiz Değerlerini Tanıtma, Kültür ve Sanatını Geliştirme Derneği Başkanı Abdurrahman Yıldız, projenin Dumlupınar, Bilecik Şeyh Edebali ve Sakarya Üniversitelerince desteklenmesini oldukça önemsediklerini bildirdi. Proje sayesinde Kütahya seramik ve çinisinin büyük bir atılım sağlayacağını ve bu atılımın dünyada ses getireceğini anlatan Dernek Başkanı Yıldız, projeye desteklerinden dolayı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a teşekkür etti.

Ziyaret heyetine Kütahya Belediyesini temsilen katılan Meclis Üyesi Hasan Basri Hürata da projenin Kütahya seramik ve çinisi için hayati önem taşıdığını söyledi.

Yıldız, Rektör Özcan'a üzerinde fotoğrafı bulunan bir çini tabak takdim ederken Rektör Prof. Dr. Özcan da Dernek Başkanı Yıldız'a üzerinde üniversitesinin amblemi olan bir çini tabak hediye etti. Rektör Özcan ayrıca yine Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız tarafından hazırlanan ve üzerinde proje başkanlığını yürüten Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Santez Projesi Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz'ın fotoğrafı bulunan çini tabağı Yılmaz'a takdim etti.

REKTÖRLERDEN DESTEK SÖZÜ

Proje için gerekli olan her türlü yardım ve desteği sağlamak için gayret gösterdiklerini ve bundan sonra da göstereceklerini ifade eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, kendisine yapılan "desteğe teşekkür ziyaretinden de çok memnun olduğunu kaydetti.

Ziyaret heyeti daha sonra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı makamında ziyaret etti. Yıldız ve beraberindeki ziyaret heyeti "Santez" projesine desteklerinden dolayı Rektör Elmas'a da teşekkür etti.

Abdurrahman Yıldız ve beraberindeki heyetin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Elmas, gerekli olan her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Yıldız Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a da üzerinde kendi fotoğrafı bulunan bir çini tabak sundu.

Ziyaretçi heyet ayrıca projeye katkıları olan Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Özmen' e de teşekkür etti. Özmen daha sonra ziyaret heyetine projenin yazılımının yapılacağı bilgisayar laboratuvarını gezdirerek bilgiler verdi.

Rektörlere düzenlenen destek teşekkürü ziyaretine Ülkemiz Değerlerini Tanıtma, Kültür ve Sanatını Geliştirme Derneği Başkanı Abdurrahman Yıldız, Proje Başkanı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bülent Yılmaz, Kütahya Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Basri Hürata, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Aziz Göneş ve Ramazan Doğan katıldı.

"SANTEZ PROJESİ" HAKKINDA:

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kütahya Belediyesi Simpaş tarafından desteklenen; Bilecik Şeyh Edebali, Sakarya ve Dumlupınar Üniversiteleri tarafından gerçekleştirilecek olan, "Kütahya Seramik/Çini Sektöründe E-Ticaret Tabanlı Yeni Ürün Geliştirme Süreci Tasarımı ve Uygulamaları" başlıklı Santez projesi, sayesinde Kütahyalı çinicilerin dünya pazarına açılması hedefleniyor. Ayrıca proje ile çinicilerin uluslararası pazarlarda satış yapabilmek için sanal ortamda web siteleri tasarlanarak sanal ortamda da çiniciler için pazar oluşturulması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber