Org. Özkök'ün Görev süresi uzatılmasına ilişkin beklentisi yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2005 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün görev süresinin 30 Ağustos 2006'da sona ereceğini ve kendisinin bu tarihten sonra görev süresinin uzatılmasına ilişkin ne bir düşüncesi ne de bir beklentisinin bulunduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Son günlerde basın ve yayın organlarında Sayın Genelkurmay Başkanı hakkında hangi niyetlerle söylendiğine anlam verilemeyen bazı iddialar yer almaktadır. Bu iddialara yanıt olmak üzere aşağıdaki açıklamaların kamuoyuna duyurulması gereği ortaya çıkmıştır.

Sayın Genelkurmay Başkanı, kendisine Cumhurbaşkanlığı vaat edildiği konusundaki iddiaları 13 Nisan 2004 tarihinde düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında tereddüde yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmuştur. Bu toplantıda kendileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamalar bugün de aynen geçerlidir.

Genelkurmay Başkanlığı görev süresi, yaş haddini aşmamak kaydıyla 4 yıldır ve bu süre Genelkurmay Başkanı için 30 Ağustos 2006'da sona erecektir. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın bu tarihten sonra görev süresinin uzatılmasına ilişkin ne bir düşüncesi, ne de bir beklentisi vardır.

Sayın Genelkurmay Başkanı, askerlik mesleğine girerken ettiği yemin ile bağlıdır. Kendileri 'kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak itaatin' tartışmasız doğruluğuna inanmakta ve 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü siyasi cereyanın dışında olduğu' kanun hükmüne bağlı olarak askeri görevlerini sürdürmektedir. Siyaset kurumuna saygılı olmakla beraber emekli olduktan sonra, herhangi bir siyasi oluşumun içinde olmayı veya siyasi bir görev almayı düşünmemektedir.

İçinde yaşadığımız kritik dönemde Sayın Genelkurmay Başkanı, şahsına yöneltilen haksız eleştiri ve temelsiz iddiaları ortaya atanlara, esasen Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmakta olduklarını bir kez daha hatırlatmakta ve bunları yapanları sağduyulu davranmaya davet etmektedir. Kendileri, yüce ulusumuzun engin sağduyusuyla olup bitenleri akıl süzgecinden geçireceğine ve gerçekleri doğru teşhis edeceğine yürekten inanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber