BİE heyeti 'Expo 2020' adaylığı için İzmir'de

İzmir'e EXPO incelemesi için gelen 9 kişilik Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) heyeti, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili teknik sunumları izledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2013 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BİE heyeti 'Expo 2020' adaylığı için İzmir'de

KEMERALTI ÇARŞISI'NI GEZDİLER

İzmir'e EXPO incelemesi için gelen 9 kişilik Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) heyeti, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili teknik sunumları izledi. Heyet daha sonra Konak Pier Adabey Restoran'da öğle yemeği yedi. Heyet buradan da Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na geçti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ve Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı İlyas Gönen heyeti çiçeklerle karşıladı. Kızlarağası Hanı'na geçen BİE inceleme heyeti fincanda pişen kahvenin ve Türk lokumunun tadına baktı.

Kemeraltı'nda delegeleri ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade eden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Tarihi Kemeraltı Çarsısı'nın tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Mutlu, "Burası dünyanın en büyük üstü açık alışveriş merkezidir. Buranın canlılığını sürdürmek için Valilik, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Tarihi Kemeraltı Drneği ile birlikte çalışıyoruz" dedi. Mutlu, konuşmanın ardından delegelere kahve fincanı ve Türk kahvesi hediye ederek, "Türkler için bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Ülkelerinize gittiğinizde eşlerinizle birlikte Türk kahvesini içiniz ve İzmir'i hatırlayınız" dedi. BİE heyetini 15 günde bir İzmir'de ağırlamak istediklerini söyleyen Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen, EXPO 2020'nin İzmir tarafından kazanılması için kendilerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini söyledi.

Danimarka BİE Delegesi ve İnceleme Heyeti Başkanı Steen Christensen misafirperverlikten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Christensen, "İzmir'de olmaktan dolayı mutluyuz. İzmir güzel bir şehir. Tarihi çarşının korunmasından dolayı kent yetkililerini tebrik ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber