Başbakan: Bana zehir içeceksin deseler içerim

Erdoğan, Kayseri'de sivil toplum örgütlerine, "Terörü bitirmek için zehir içeceksin deseler içerim. Siyasi hayatıma mal olsa bile" dedi.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan: Bana zehir içeceksin deseler içerim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de sivil toplum örgütleri, oda başkanları ve kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda, “Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yaparım. ‘Terörün bitmesi için zehir içeceksin’ deseler içerim. Siyaset umurumda değil. Öleceğimi de bilsem bu zehri içerim. Yeter ki terör bitsin” dediği ifade edildi.

Görüşmenin perde arkasını Radikal’e anlatan Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Toplantıda yaklaşık 500 kişi vardı. 150’den fazla sivil toplum kuruluşunu çağırdım. Kayseri eşrafı oradaydı” dedi. Özhaseki, “Başbakan Erdoğan konuşmasını bitirdikten sonra ‘Herkes sorusunu sorsun’ dedi. Çoğu iş dünyasıyla ilgili 20’ye yakın soru geldi. Süreçle ilgili gelen iki sorudan bir tanesi Öcalan’la görüşme oldu. Diğer soru ise ‘Barış için konuşuyorsunuz. Riskli bir iş. Ancak bir sorun Kayseri ne düşünüyor, size destek veriyor mu?’ oldu” açıklamasını yaptı.

Özhaseki sorular üzerine Başbakan Erdoğan’ın, “Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yaparım. ‘Terörün bitmesi için zehir içeceksin’ deseler içerim. Kanın durması için ne gerekiyorsa yaparım. Siyaset umurumda değil. Siyasi hayatımın biteceğini de bilsem, öleceğimi de bilsem bu zehri içerim. Yeter ki terör bitsin” dediğini belirtti.

‘Görüşmeden çözülsün’

Türkiye Harp Malulü, Gaziler ve Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da toplantıyla ilgili şunları anlattı: “Sayın Başbakan’a soru cevap bölümünde ‘Acı ve sıkıntıyı çeken biziz. Terörün bitmesini en çok isteyen de biziz. Ancak, terörü bitirmek için İmralı’yla görüşülmesine karşıyız. Terör örgütü elebaşı ve sempatizanları muhatap alınmadan çözüme şehit aileleri ve gaziler olarak her zaman desteğe hazırız’ dedim.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber