Kars 'Evlilik öncesi' eğitim semineri düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kentte evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik eğitim semineri düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars 'Evlilik öncesi' eğitim semineri düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kentte evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik eğitim semineri düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Evlilik Öncesi" konulu seminerde 31 çiftin evlenmek için belediyeye müracaatta bulunduklarını tespit ettiklerini, daha sonra bu çiftleri seminere davet ettiklerini belirtti.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bugüne kadar yaptığı çalışmaların başında ailenin geldiğine ifade eden Akın Oktay, "Çünkü genel müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın şu sloganı var 'Aile toplumun temelidir'. Biz ailenin de ilk adımını evlilikle, nikahla başlatıyoruz" dedi.

Akın Oktay; "Bugün bakanlığımızın yapmış olduğu araştırmalarda çiftlerimizin ayrılık oranının yüzde 80'inin ilk 5 yılda olduğu tespit edildi. İlk 5 yıl evliliklerde dikkat edilmesi gereken bir dönem. Ayrılan çiftlerimizin yüzde 62'sinin de bu ayrılmalardan dolayı herhangi bir destek almadıklarına şahit olunuyor. İşte bakanlığımız buna müdahale etmek için evli çiftlerimizin evlilikte yaşadığı sıkıntıları çözmek için evlilik öncesi eğitimler başlattı" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay'ın konuşmasının ardından Kars Aile Danışma Merkezi Başkan Vekili Filiz Çoban, genç çiftlere dikkat etmeleri gereken konuları anlatan sunum yaptı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber