TCDD'den 'Sirkeci Garı' açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nca (TCDD), Sirkeci Gar'ının kapatılmadığı, aksine Sirkeci-Yedikule arasında tren seferlerinin artırıldığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD'den 'Sirkeci Garı' açıklaması

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul banliyölerinin yüzeysel metroya dönüştürülmesi ve 3 hatta çıkarılması çalışması (MARMARAY-CR3) kapsamında Kazlıçeşme-Halkalı arasında 1 Mart 2013 tarihinden itibaren tren trafiğine ara verilmesi bahane edilerek yapılan eylem ve protestolara ilişkin haberlerin yer aldığı ifade edildi.

Sirkeci Gar'ın kapatılmadığı, aksine Sirkeci-Yedikule arasında tren seferlerinin artırıldığı belirtilen açıklamada, Kazlıçeşme- Halkalı arasında 'CR3' çalışması kapsamında, çalışma süresince tren trafiğine ara verildiği, hatta yapılan çalışma süresince tren işletilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Sirkeci Gar'ın kesinlikle kapatılmayacağına açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yapılan eylem ve protestonun reel bir karşılığı olmadığı gibi mantıklı bir açıklaması da bulunmamaktadır. Ne Sirkeci Gar'a ve gar alanına, ne de TCDD'nin başka bir garına eylem ve protestolarda iddia edildiği gibi vatandaşlarımızın 'parayla' girmesi şimdi ve ileride söz konusu olmayacaktır.

Özetle, protesto eyleminde dile getirilen iddiaların hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır. Sirkeci Gar, gar olarak işlevine devam etmektedir. Tren trafiğine ara verilen Kazlıçeşme-Halkalı arasında ulaşım çalışmalar tamamlanana kadar otobüsle sağlanacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber