Bakan Yıldırım'dan Üniversitelere Teknopark sitemi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bu teknoparklar üniversite içinde diye bunu gelir kapısı olarak görmeye başladılar. Bunların gelişmesini yavaşlatıyorlar. Burası kiralama yeri değildir “

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldırım'dan Üniversitelere Teknopark sitemi

Burada akıl ürünlerinin geliştirilmesi lazım. Metrekaresi şu kadar bu kadar deniliyor. Sanki Maslak'ta bir plazanın katlarını kiraya verme anlayışı var. Bu bizi bir yere götürmez. Böyle devam ederse bu sistemi değiştiririz. Bunun kararını verdik. Üniversiteler dışında da bu imkanı sağlayacağız"

2. Savunma Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Sektörel İşbirliği Konferansı Çırağan Sarayında başladı. Konferansa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra, Aselsan, Netaş, Argela firmalarının temsilcileri de katıldı. Konferansta, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Aselsan arasında 4G olarak bilinen Dördüncü Nesil Haberleşme Teknolojisi Geliştirme Projesi (ULAK) imza töreni yapıldı. Anlaşmayla 4G olarak bilinen dördüncü nesil haberleşme teknolojisinin alt yapısının Türkiye'de geliştirilmesi için çalışılacak.

“ TÜRKİYE'YE 15 MİLYARA YAKIN İTHALAT YAPIYORUZ “

Konferansta bir konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “ Burada dünyada eş zamanlı olarak yeni bir iletişim teknolojisinin ülkemiz kaynaklarıyla getirilmesi Türk insanının akıl teriyle ortaya çıkarılması için dünyayla eş zamanlı olarak bir araştırma geliştirme projesini başlatıyoruz bu yüzden bugün çok önemli diyorum. Türkiye son 10 yılda bilgide iletişimde ve buna yönelik teknolojilerde haberleşmenin bütün alanlarında çok önemli mesafeler kat etti. Biz hep söylüyoruz iletişimde bilişimde Türkiye Afrika seviyesinden Avrupa' nın gelişmiş ülkelerinin arasına girmeyi bu son 10 yılda başardı. Bu yeterli mi ? Elbette ki yeterli değil. Biz bu başarının sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Ama bu başarının yerli ürünlerle taçlandırılmasını istiyoruz. Kaynaklarımızı dışarıya transfer etmek istemiyoruz. Türkiye'ye 15 milyara yakın ithalat yapıyoruz. Bunun içinde yerli payı ne kadar diye baktığınızda ihmal edilebilecek bir düzeyde. Onun için bu işler çok önemli “ diye konuştu.

 

“ BİLİŞİMDE KURALLARA UYMAYALIM "

Bakan Yıldırım, “ Bilgi ve iletişimde hız berekettir. Ulaşımda da hız felakettir. Siz ne yapın yapın ulaşımda hıza heveslenmeyin orada kurallara uyalım. Bilişimde kurallara uymayalım hızlı gidebildiğimiz kadar gitmeye çalışalım. Zamanla yarışacağız. Zamanı en etkin şekilde kullanacağız Savunma sanayimize son yıllarda çok önemli kaynak ayırdık. Kaynak ayırmakla da kalmadık. Ayrılan bu kaynaklarla savunma sanayimizin ihtiyacı olan ürünlerin yerli oranını artırmada da çok büyük mesafe aldık. Şu an itibariyle yüzde 50'nin üzerine çıktı. 20 – 30 milyar dolara yakın bir yatırımdan yüzde 50 kaynağın yurt içinde kalması bu ülkenin çok önemli bir kazancıdır. İnancımız ve beklentimiz bu oranın daha da yukarı çekilmesidir. Milli Savunma Bakanlığımız, Savunma Sanayi Müsteşarlığımız bu konuda hükümetimizin de yerlileştirme ve savunma sanayimizi güçlendirme politikalarına uygun olarak bugün önemli projeleri birere birer hayata geçiriyoruz “ dedi.

Yıldırım, “ Bu ülke 4 milyar lira telefona para ödedi. Fiyaka için onu bunu zengin etmeye niyetimiz yok. Bu adamlar bu ülkeden bu kadar para kazanıyorsa gelecekler buraya tesislerini kuracaklar. 4 milyarlık işin yüzde 20' sini burada yapacaklar. Yağma yok. Nimet külfet dengesinin mutlaka temin edilmesi lazım. Hep alma ağacının altında oturmayı terk etmemiz lazım “ şeklinde konuştu.

BAKAN YILDIRIM'DAN ÜNİVERSİTELERE TEKNOPARK SİTEMİ

Bakan Yıldırım, “ Bu teknoparklar üniversite içinde diye bunu gelir kapısı olarak görmeye başladılar. Bunların gelişmesini yavaşlatıyorlar. Burası kiralama yeri değildir. Burada akıl ürünlerinin geliştirilmesi lazım. Metrekaresi şu kadar bu kadar deniliyor. Sanki Maslak'ta bir plazanın katlarını kiraya verme anlayışı var. Bu bizi bir yere götürmez. Böyle devam ederse bu sistemi değiştiririz. Bunun kararını verdik. Üniversiteler dışında da bu imkanı sağlayacağız. Bir imtiyaz veriyorsunuz insanlar hemen kısa günün karına bakıyor. Biz amacı unutuyoruz araçlarla oynamaya başlıyoruz Buna hakkımız yok. Esnaf olsan Tahtakale' de ' Elime ne geçecek? ' diye bakarsın. Siz yeni nesillere hitap edecek ürünleri üretecek merkezleri kuracaksınız “ şeklinde konuştu. Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Aselsan ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasındaki Ulak projesine imzalar atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber